У Єгипті почала роботу комісія для зміни конституції

У Єгипті почала роботу комісія для зміни конституції

22.07.13 08:15 0 884
У Єгипті в неділю почала роботу комісія з десяти юристів і фахівців із конституційного права, які мають розробити проект змін до конституції країни. Комісія з чотирьох університетських професорів і шести суддів уперше зустрілася у приміщенні єгипетського парламенту. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Комісія, яку в суботу призначив тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур, має подати свої пропозиції впродовж 30 днів. Після цього їх має розглянути ширший орган із 50 представників усіх верств єгипетського суспільства. За планом, цей орган буде повинен впродовж 60 днів розробити остаточний проект, який потім мають винести на всенародний референдум.

Чинність нинішньої конституції Єгипту була зупинена 3 липня, коли військові з широкою народною підтримкою усунули від влади президента Мухаммада Мурсі, вихідця з ісламістських кіл. Ця конституція в її нинішньому вигляді теж була ухвалена на референдумі в листопаді минулого року зі змінами, які розробили ісламісти. Цю редакцію конституції Єгипту гостро критикували опозиція і правозахисники, звертаючи увагу, що вона обмежила певні права людини, зокрема, права жіноцтва і релігійних меншин. Критику викликало й саме її ухвалення: за неї проголосували 64 відсотки учасників референдуму, але в референдумі взяли участь тільки 33 відсотки від усіх виборців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Москві загинув ...
Наступна новина: Василь Плавюк: Ми вдячні ...

КОМЕНТАРІ