Севастопольські міліціонери перекрили нелегальний канал з продажу краденого дизельного палива

Севастопольські міліціонери перекрили нелегальний канал з продажу краденого дизельного палива

22.07.13 11:13 0 994
Працівники УДСБЕЗ УМВС України в м. Севастополі припинили діяльність організованої злочинної групи, яка займалася розкраданням і продажем дизельного палива.

Як розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України в м. Севастополі Андрій Тарасенко, зловмисники діяли у нашому місті близько року. Вони заздалегідь розподілили ролі і розробили чітку злочинну схему з розкрадання, транспортування, переробки та збуту палива. На підпільні бази паливо надходило з військових частин, автотранспортних підприємств, морських суден, його розкраданням займалися посадові особи, в обов'язки яких входить облік і списання ПММ. Також канали поставок палива формувалися з його надлишків, що утворюються в результаті недоливів на АЗС. Щоб збільшити обсяги палива та адаптувати його до умов експлуатації автотранспорту, зловмисники переробляли його на підпільних базах, а потім реалізовували через мережу нелегальних АЗС за цінами нижче ринкових.

Працівники УДСБЕЗ встановили, що зловмисники щотижня привласнювали більше 10 тонн дизельного палива, що знаходиться на морських судах у військових частинах. Розкрадання здійснювалося безпосередньо на причалах, шляхом перекачування палива з бункерів судна в автотранспорт зловмисників. Паливо зловмисники вивозили в нічний час, безперешкодно проїжджаючи через КПП військової частини. Свої дії з транспортування зловмисники ретельно конспірували. Попереду їх транспорту завжди рухався легковий автомобіль, водій якого попереджав про наявність на шляху проходження автомобілів міліції.

Паливо, вивезене з військових частин, збувалося на нелегальні бази за ціною близько 7 грн. за літр. Після переробки на базах паливо постачалося в систему нелегальних АЗС, орендовані приміщення в гаражних кооперативах, де реалізовувалося в роздріб водіям маршрутних таксі за ціною 8 грн. 50 коп. За місяць в нелегальний обіг випускалося 40-60 тонн пального вартістю понад 400 тис. грн.

В один із днів злочинну діяльність зловмисників припинили співробітники УДСБЕЗ УМВС. Біля воріт військової частини вони затримали автомобіль зловмисників з викраденим дизельним паливом, його обсяг склав 2 тонни.

У результаті проведення обшуків на двох підпільних базах вилучено 17 тонн дизельного палива без документів, цистерни, паливні колонки, насоси для перекачування палива, лійки, каністри, чорнові записи, грошові кошти.

На думку фахівців, використання корабельного палива в автомобільному транспорті, призводить до виходу з ладу двигунів і паливної системи.

Наразі з метою декриміналізації ринку палива в Севастополі проводяться слідчі дії щодо встановлення всього кола осіб, причетних до злочинної діяльності, відпрацьовуються канали постачання та збуту палива підпільними базами ПММ.

Стосовно зловмисників розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Сектор зв'язків з громадськістю УМВС України

в м. Севастополі
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівники підрозділів ...
Наступна новина: "Бешикташ" дає "Динамо" за ...

КОМЕНТАРІ