Звільнені пекарі продовжують боротися проти знищення київського хлібокомбінату №12

Звільнені пекарі продовжують боротися проти знищення київського хлібокомбінату №12

22.07.13 12:51 0 1388
22 червня 2013 року звільненні працівники київського хлібокомбінату №12 написали відкритий лист державним чиновникам. Пекарі та инші працівники підприємства нагадали чиновникам їхні обіцянки зберегти завод і відповідні робочі місця та закликали прореагувати на їхнє звернення. В разі бездіяльности влади звільнені працівники продовжать голодування біля будівлі Кабміну. Цього разу, як зазначають адресанти, до них приєднаються працівники инших київських хлібозаводів. Адже, як з’ясувалося «реорганізація» підприємств ПАТ «Київхліб» триває – заплановано закрити ще кілька хлібокомбінатів.

Наводимо повний текст відкритого листа: «19 липня 2013 року хлібокомбінат №12, продукцію якого кияни та мешканці Київської області купували з 1976 року, закрили, а 426 працівників хлібокомбінату було звільнено.

У першу чергу, ми, звільнені працівники хлібокомбінату, хотіли б висловити «подяку» Міністру аграрної політики України Миколі Присяжнюку, який 12 червня 2013 року, в перший день голодування працівників хлібокомбінату №12 під Кабінетом Міністрів, пообіцяв звернутися до київської влади із проханням зберегти від закриття київський хлібокомбінат.

«Ми будемо наполягати, і я після засідання Кабінету Міністрів буду розмовляти з київською адміністрацією щодо цього питання. Якщо власники хочуть закрити, значить, треба викупити і тримати цей хлібокомбінат», – сказав Присяжнюк.

Другу нашу «подяку» ми адресуємо першому заступникові голови Київської міської державної адміністрації Анатолієві Голубченку, який 13 червня 2013 року під час спільного засідання посадових осіб виконавчого органу КМДА, голови Наглядової ради ПАТ «Київхліб» та членів органу, уповноваженого представляти інтереси працівників ДП ПАТ «Київхліб» «Хлібокомбінат №12», пообіцяв, що наказ №92 про скорочення 426 працівників хлібокомбінату, який на той час вже відтермінувало керівництво ПАТ «Київхліб», не набуде чинності, а якщо й набуде, то вразі, якщо всі питання з працівниками хлібокомбінату буде влагоджено.

Третя наша «подяка» – Прем’єр-міністрові України Миколі Азарову, «на виконання доручення» якого –розглянути вимоги працівників ДП ПАТ «Київхліб» «Хлібокомбінат №12» – Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 1 липня 2013 року надіслало чергову відписку працівникам хлібокомбінату. 2 липня 2013 року, під час відвідання хлібозаводу «Кулиничі» в с. Крушинка (Васильківський район, Київська область) Микола Азаров сказав: «Абсолютно недопустима та політика власників хлібозаводів, яка реалізовувалася впродовж останнього часу в Києві. Закриття хлібокомбінатів, реорганізація хлібокомбінатів з метою закриття та продажу земляних ділянок, будівництва на цій території якихось комплексів не відповідає завданням приватизації (рос.)».

Після чого Микола Азаров заявляє: «Ми запланували з Олександром Павловичем Поповим і керівником цього підприємства паном Мисиком (Володимир Мисик, засновник ТМ «Кулиничі») будівництво на лівобережжі, на Троєщині, великого хлібокомбінату, і всього по Києву буде збудовано протягом найближчого року близько 500 хлібних кондитерських (рос.)».

Але Микола Азаров та Олександр Попов, якому дістається четверта «подяка», не хочуть чути працівників хлібокомбінату №12, які у своєму зверненні до уряду від 14 червня 2013 року вимагали:

Негайно звернутися до Генерального прокурора України з вимогою провести комплексну перевірку економічної діяльності ТОВ "Хлібокомбінат "Кулиничі", в якій вбачаються серйозні зловживання та маніпуляція задля уникнення оподаткування на сотні мільйонів гривень.

Перевірити причетність голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, який за наявними у нас фактами, силою примушує очільників районних адміністрацій та міських голів Київщини незаконно встановлювати кіоски ТОВ "Хлібокомбінат "Кулиничі" без відповідних дозволів, зокрема в м.Вишневому.

П’ята «подяка», відповідно, дістається голові Київської обласної державної адміністрації Анатолієві Присяжнюку. Журналісти з’ясували, що кіоски під торгівельною маркою "Кулиничі" в місті Вишневому встановленні незаконно: http://tsn.ua/groshi/privatni-zavodi-znischuyut-kiyivski-hlibokombinati-schob-prodavati-hlib-po-10-grn-301561.html

Нагадаємо, що акція голодування біля Кабінетом Міністрів України 14 червня 2013 року була призупинена в зв’язку з призупиненням дії наказу №92 про скорочення 426 працівників хлібокомбінату. Тоді ж було сказано, що в разі невиконання урядом наших вимог, ми продовжимо голодування.

Хочемо зауважити, що звільненим працівникам хлібокомбінату №12 вже немає чого втрачати, а тому голодувальників може бути більше. У зв’язку з діями вище згаданих чиновників, очікується в найближчому закриття ще не одного київського хлібзаводу. Тому слід очікувати, що до нашої акції приєднаються працівники інших хлібзаводів.

У разі нереагування в межах розумного строку на наш відкритий лист, акцію голодування буде продовжено».

Довідка: 12 червня 2013 року працівники київського хлібокомбінату №12 оголосили безстрокове голодування біля будівлі Кабінету Міністрів України. Протестувальники виступали проти закриття єдиного в Святошинському районі Києва хлібокомбінату. Вже нині хлібозаводи №1, №4, №5, №6, №7, №8 булочного кондитерського комбінату закрито, на черзі – ще п'ять хлібокомбінатів столиці, на кількох із яких уже зараз демонтують обладнання. Докладніше: http://www.svoboda.kiev.ua/diyalnist/novyny/039937/

13 червня інвестор ПАТ "Київхліб" Владислав Атрошенко оголосив про призупинення дії наказу №92, згідно з яким всі працівники хлібокомбінату №12 підпадають під звільнення, а саме підприємство мали відправити на реконструкцію. Докладніше: http://www.svoboda.kiev.ua/diyalnist/novyny/039977/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ