Алла Шлапак: Проблеми з вакциною є результатом тіньових тендерів

Алла Шлапак: Проблеми з вакциною є результатом тіньових тендерів

22.07.13 14:27 0 882
Труднощі та скандали, пов’язанні з вакциною чи ліками існуватимуть, доки не буде переглянута процедура проведення тендерів, вважає Голова гуманітарної Комісії Київради Алла Шлапак.



«Те, що у нас знову почалися труднощі з постачанням препаратів для вакцинації – результат небажання чиновницького апарату працювати в інтересах людей. З року в рік постає проблема з постачанням вакцини або спеціалізованих препаратів для важкохворих, і ця проблема зазвичай пов’язана лише з одним – з тендерами», - зазначає Алла Шлапак.



Політик переконана, що нинішня система проведення тендерів завдає нищівного удару як здоров’ю громадян, так і економіці країни.



«Корупційні явища проведення тендерних закупівель, особливо у галузі охорони здоров’я – є ганьбою для країни і злочином проти нації. Політики та чиновники, які з екранів звітують про здобутки для народу, повинні врешті-решт довести це на практиці. Мають бути ухвалені відповідні рішення та внесені зміни до нормативно-правових актів, які унеможливлять зловживання під час проведення тендерів. Разом із тим і громадськість повинна контролювати тендерні процедури та вимагати від чиновників прозорості й звітування», - вважає Алла Шлапак.



При цьому політик нагадала, що у квітні цього року Постійна Комісія Київради з питань гуманітарної політики досить жорстко поставила питання проте, що у столичному Департаменті охорони здоров’я відбуваються затримки з проведенням тендерів, а відповідальні особи не виконують належним чином свої службові обов’язки.



«Чиновники, які затягували процедури з проведенням тендерів, чим ставили під додаткову загрозу здоров’я киян, отримали суворе попередження. А Департаменту охорони здоров’я було надано протокольне доручення щодо обов’язкового залучення представників депутатського корпусу до проведення тендерів з метою здійснення контролю за проведенням відповідних процедур», - уточнила Алла Шлапак.



Як відомо, днями ряд ЗМІ поширив інформацію про те, що в Україні не вистачає препаратів для вакцинації населення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ