Збірна України з плавання відправляється на чемпіонат світу в Барселону

Збірна України з плавання відправляється на чемпіонат світу в Барселону

22.07.13 16:56 0 1309
Київ, 22 липня 2013 року. Кожен спортсмен збірної України з плавання націлений на медаль на чемпіонаті світу в Барселоні, сказав сьогодні на прес-конференції головний тренер збірної команди України з плавання, голова тренерської ради Федерації плавання України Андрій Сердінов.

«На двох останніх міжнародних змаганнях наші спортсмени завоювали 10 медалей. За п'ять медалей на чемпіонаті Європи з плавання серед юніорів та на Всесвітній Універсіаді. Це свідчить про хорошу підготовку наших плавців », - сказав А. Сердінов.

На думку головного тренера збірної команди України, серед плавців, які виступатимуть на чемпіонаті світу в Барселоні, є майбутні чемпіони Олімпійських ігор.

«Завоювання двох медалей на Олімпійських іграх в 2016 році є для нас одним із пріоритетних завдань, - сказав на прес-конференції перший віце-президент, голова виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський. - Для її досягнення ми почали трансформувати Федерацію в самостійну організацію. Вперше за двадцятирічну історію Федерація стала незалежною від держави - ми уклали договір про партнерство з міністерством молоді та спорту, де чітко прописані функції кожної зі сторін. У нас партнерські відносини і повне взаєморозуміння ».

«Трансформація Федерації плавання України в самостійну організацію і готовність шукати позабюджетне фінансування свідчить про те, що її керівництво думає не тільки про медалі, а, перш за все, про розвиток плавання в країні. І в цьому прагненні ми її підтримуємо », - сказав на прес-конференції перший заступник міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко.

Д. Качуровський також повідомив, що у Федерації плавання України з'явився меценат - група компаній «Енергетичний стандарт» (президент Костянтин Григоришин).

«З появою мецената Федерація пов'язує надії на те, що для підготовки спортсменів будуть створені умови на вищому світовому рівні», - сказав перший віце-президент Федерації плавання. - Спеціально на чемпіонат світу меценат затвердив призовий фонд для наших плавців: 250 тис. грн. за перше місце, 150 тис. грн. - За друге і 100 тис. грн. - За третє ».

Українська збірна з плавання екіпірована на чемпіонат світу спортивною формою компанії Head swimming, яка стала новим екіпірувальних спонсором Федерації плавання України.

«Ми уклали з компанією Head унікальний спонсорський контракт на чотири роки. Вперше екіпірувальний спонсор надав спортсменам гнучкість у виборі плавальних костюмів, - сказав Д. Качуровський. - Тепер українські плавці будуть повністю екіпіровані спортивною формою компанії Head. При цьому, що дуже важливо, за кожним спортсменом залишається право надягати плавальний костюм будь-якого виробника, в якому, на його думку, він може досягти кращих результатів ».

Довідка про збірну України з плавання

До складу збірної України з плавання, яка представляє нашу країну на чемпіонаті світу в Барселоні, входять одинадцять спортсменів.

Троє з них - Ольга Береснєва, Ігор Снітко та Ігор Червінський - з 20 липня вже беруть участь у змаганнях на відкритій воді.

Вісім спортсменів будуть брати участь у змаганнях з плавання в басейнах з 24 липня по 4 серпня. У їх числі - Ігор Борисик, Андрій Говоров, Ганна Дзеркаль, Дарина Зевіна, Марія Лівер, Вікторія Солнцева, Сергій Фролов та Максим Шемберев.


15-й чемпіонат світу з водних видів спорту проходить у Барселоні (Іспанія) з 19 липня по 4 серпня. У ньому беруть участь 2 293 спортсмена з 181 країни.


Довідка

Федерація плавання України - всеукраїнська громадська організація, яка створена з метою подальшого розвитку плавання в країні, сприяння безпеці перебування людей на воді, формування здорового способу життя.

Федерація плавання України була створена в 1990 році. З 1992 року вона є повноправним членом Європейської та Міжнародної федерацій плавання.


Прес-служба Федерації плавання України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Світова ліга (чоловіки). ...
Наступна новина: Працівники Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ