У Києві міліція затримала свободівця, який брав участь в акції проти забудови на Тверській

У Києві міліція затримала свободівця, який брав участь в акції проти забудови на Тверській

22.07.13 17:01 0 2147
22 липня 2013 року рейдери відновили незаконні будівельні роботи по Тверській, 16 в Києві. Забудовники вирубали фруктовые деревья, встановили новий паркан та розпочали рити котлован. Під час акції протесту найняті спортсмени нападали на киян та побили двох журналістів. Вже по завершенню акції протесту міліціянти затримали її учасника свободівця Сергія Бондаря. Нині націоналісти вирушили до райвідділу міліції на Прорізній, 12-б з вимогою відпустити затриманого активіста.
Про початок будівництва місцеві мешканці повідомили членів Всеукраїнського об’єднання «Свобода» близько 12-ї години. Практично одразу туди почали прибувати націоналісти. На місці подій перебувало понад пів сотні кримінальників, найнятих охороняти забудову. До такої посиленої охорони забудовники вдалися у зв’язку з тим, що попередній паркан був знищений спільними зусиллями націоналістів та місцевих мешканців.
Охороняючи незаконне будівництво від громади, найманці, зокрема, кидали камінням в учасників акції та пошкодили автівку одного зі свободівців, яка стояла неподалік. Один із молодиків здійснив напад на присутнього на акції журналіста Андрія Дзиндзю. Цей факт було зафіксовано на чисельні камери, але коли кияни затримали злочинця і здали міліції, «правоохоронці» відпустили його, вдавши, що нічого не трапилося. Також один із спортсменів, зодягнений у футболку з написом «охорона» вдарив присутнього на акції фотокореспондента.

Під прикриттям найманців і купленої міліції забудовники встановили паркан, вирубали всі дерева на території єдиного в мікрорайоні скверу та розпочали рити котлован. Попри значні сили рейдерів, активісти перекрили виїзд вантажівкам будівельників. Але через злочинну бездіяльність міліціянтів та переважаючу кількість рейдерів, адже більшість місцевих мешканців в цей час були на роботі, кияни були змушені припинити акцію протесту. Було призначено громадські збори на 20:00 23 липня, про які буде попереджено усіх місцеві мешканців та мобілізовано націоналістів. Також до того часу місцеві активісти підготують колективні судові позови.

Заступник голови Київської міської організації ВО “Свобода” Петро Кузик, коментуючи ці події, зазначив: «Забудовник, відверто нехтуючи інтересами громадян, знищив багатолітній фруктовий сад і дитячий майданчик. Водночас він купив судові рішення виключно на встановлення паркану, а не на риття котловану. Найняті для охорони “тітушки”, які, вочевидь, не є киянами і яким абсолютно байдужа доля міста, залякували людей та штовхали бабусь-протестувальниць. Міліційна бездіяльність не дала змоги сьогодні відновити справедливість. Але ми будемо й далі разом з мешканцями боротися за збереження життєвого простору українців».

Коли кияни вже почали розходитись, правоохоронці затримали одного з учасників акції –свободівця Сергія Бондаря. Його повезли до відділку міліції на Прорізній, 12-б. Усі присутні на акції, хто мав можливість, рушили туди з вимогою звільнити активіста.

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ