«LNG-термінал» зміцнить позиції України у «газовому» діалозі з Росією - Девід Кларк

«LNG-термінал» зміцнить позиції України у «газовому» діалозі з Росією - Девід Кларк

22.07.13 19:22 0 907
Національний проект «LNG-термінал» посилить позиції України у діалозі із Росією стосовно закупівель газу, - про це британський міжнародний експерт енергетичного ринку Девід Кларк заявив у ексклюзивному інтерв’ю телеканалу БТБ.

«Подібні термінали є корисними запасними варіантами, які багато європейських країн використовують для диверсифікації доступу до імпорту. Країни хочуть користуватись власними ресурсами», - сказав Кларк.

«Але це не таке питання, яке швидко вирішується. Треба спочатку мати запас газу у резерві», - додав він.

Експерт зазначив, що наявність терміналу та запас газу в ньому дають можливість країні маневрувати на ринку газу.

«LNG надає перевагу, якою може користуватися Європа: мати доступ до імпорту із великої кількості джерел, - сказав експерт.

«…Сьогодні я бачу, що такі країни, як зокрема Польща, Литва та Україна розробляють проекти терміналів. Це легко пояснюється їхньою залежністю від російського газу. …Я розумію, що можливість доступу до терміналу посилить їхні позиції у діалозі із Росією, мовляв, якщо ви не хочете продавати нам газ за тією ціною, яку ми пропонуємо, ми візьмемо його деінде. Це найкраща позиція, щоб елементарно відхиляти ціни, запропоновані «Газпромом», - вважає британський експерт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ