Завершився ознайомчий візит делегації профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття до Чернігівської області

Завершився ознайомчий візит делегації профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття до Чернігівської області

23.07.13 13:29 0 888
З 16 по 18 липня в Чернігівській області в рамках реалізації заходів міжрегіональної співпраці перебувала делегація представників органів місцевого самоврядування Івано-Франківської області у складі восьми сільських голів Богородчанського, Косівського, Рогатинського і Тисменицького районів, голови обкому профспілки працівників державних установ Ніни Гушпіт, начальника відділу забезпечення моніторингу обласних програм та аналізу бюджету виконавчого апарату обласної ради Назара Косаревича, директора Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Богдана Волошинського, заступника директора центру Любомира Бойчука.

Візит розпочався організованим на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій спільним «круглим столом» працівників органів місцевого самоврядування двох областей з нагоди 23-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України. На ньому обговорювалися два актуальні питання: проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та реалізація державної політики національної пам’яті в Івано-Франківській і Чернігівській областях. З учасниками «круглого столу» зустрілися і виступили голова Чернігівської обласної ради А.Мельник та радник Президента України В.Зубанов.

У цей же день відбулася зустріч делегації із керівництвом Чернігівської обласної ради на тему «Розвиток місцевого самоврядування у Чернігівській області. Досвід роботи Чернігівської обласної ради». Гості ознайомилися також із роботою методичного кабінету обласної ради, відвідали пам’ятки стародавньої архітектури міста Чернігова.

Протягом 17 липня делегація перебувала у Бахмацькому і Борзнянському районах Чернігівської області. Тут гості ознайомилися з досвідом взаємодії місцевих органів виконавчої роботи з органами місцевого самоврядування зазначених районів, а також з практикою роботи Прохорської сільської ради Борзнянського району. При цьому делегація відвідала пам’ятки історії і культури міста Батурина, меморіал і музей Героїв Крут, заповідник «Ганнина Пустинь».

18 липня проведено спільний «круглий стіл» за участю сільських голів Прикарпаття і Сіверщини на тему: «Реалізація в Україні стратегії сталого розвитку та належного врядування: досвід Івано-Франківщини та Чернігівщини», на якій відбулася презентація досвіду розробки і реалізації проектів місцевого розвитку на Івано-Франківщині. Зокрема Ямницький сільський голова (Тисменицького району) І.Ковальчук презентував проект збереження історичної пам’яті і розвитку патріотичного туризму, Чагрівський сільський голова (Рогатинського району) О.Любінець презентував проект створення громадської пасіки, Лючанський сільський голова (Косівського району) В.Коломийчук розповів про розвиток екологічного туризму у гірських сільських громадах, а Старунський сільський голова (Богородчанського району) І.Мосюк представив свій багаторічний досвід розробки і впровадження проектів розвитку місцевого самоврядування у с.Старуня.

Презентацію результатів реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Формування громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Івано-Франківської області» провів директор центру Богдан Волошинський, а презентацію «Досвід Прикарпаття щодо проведення обласних конкурсів проектів та програм розвитку місцевого самоврядування» - начальник відділу виконавчого апарату обласної ради Назар Косаревич.

Посадові особи місцевого самоврядування Чернігівської області також презентували гостям з Прикарпаття свій досвід розробки і реалізації проектів розвитку місцевого самоврядування у сільських територіальних громадах. Відбулася цікава дискусія щодо налагодження обміну досвідом роботи і подальшої співпраці між посадовими особами місцевого самоврядування обох областей.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тренер "Ворскли" Момот: ...
Наступна новина: Отримали право власності на ...

КОМЕНТАРІ