В Чернівецькій області уряд затвердив порядок функціонування добровільної пожежної охорони

В Чернівецькій області уряд затвердив порядок функціонування добровільної пожежної охорони

23.07.13 12:14 0 804
Уряд затвердив порядок функціонування добровільної пожежної охорони. Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 17 липня.

Документ розроблено на основі європейських стандартів та з урахуванням досвіду іноземних держав і країн СНД. Він визначає механізм створення та реєстрації добровільних пожежних дружин, їхні завдання, функції, структуру, умови роботи, фінансове й матеріально-технічне забезпечення, права і обов’язки членів добровільної пожежної охорони.

Безумовно, прийняття нормативно-правового акту позитивно вплине на підвищення рівня пожежної безпеки у державі.

Світовий досвід свідчить, що у країнах Європи добровільними пожежними формуваннями ліквідовується 30-40% пожеж на початковій стадії. При цьому станом на в Україні цей показник доволі низький – близько 4%. Крім того, наразі у державі спостерігається тенденція до скорочення чисельності таких формувань. Так, з 1999 року їхня кількість зменшилася з 34 до 20 тисяч.

Водночас звертаємо Вашу увагу, що лише у 2012 році добровільними протипожежними формуваннями безпосередньо до прибуття пожежних підрозділів на початковій стадії ліквідовано 1,2 тисячі пожеж, а також виявлено та усунено велику кількість порушень вимог пожежної безпеки, що могли призвести до виникнення пожеж.

За статистичними даними, для забезпечення надійного захисту об’єктів господарювання та населених пунктів в Україні необхідно створити понад 30 тисяч добровільних пожежних команд і дружин.

Державна служба України

з надзвичайних сиутацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: 23 липня о 14:00 буде ...

КОМЕНТАРІ