Попереджений - значить захищений. Стрийська міліція застерігає: крадії полюють за велосипедами та цінними речами, залишеними у салонах авто

Попереджений - значить захищений. Стрийська міліція застерігає: крадії полюють за велосипедами та цінними речами, залишеними у салонах авто

23.07.13 12:41 0 999
У Стрийському міському відділі міліції начальник підрозділу підполковник міліції Андрій Білас провів робочу нараду з працівниками оперативних служб та дільничними інспекторами міліції. На нараді йшлося про стан боротьби зі злочинами, що посягають на власність.

Очільник міліції Стрийщини зазначив, що охочих до легких грошей завжди було чимало. Зловмисники у пошуках збагачення посягають на чуже майно, не гребуючи нічим. Час від часу крадії змінюють способи вчинення таких злочинів та реалізації крадених речей. Змінюється залежно від певних обставин і предмет злочинного посягання: метал та вироби з нього, комп’ютерна техніка, ювелірні вироби, велосипеди, цінні речі, залишені власниками у салонах авто тощо.

- На початку цього року ми мали справу зі зловмисниками, які обкрадали дошкільні навчальні заклади - садочки. Згодом знайшлися охочі збагатитися за рахунок людей та зазіхнули на церковні святині. І тих, що обкрадали садочки, і церковних злодіїв, працівники міськвідділу міліції затримали на «гарячому» та їхню злочинну діяльність було припинено, - наголосив Андрій Іванович.

За словами Андрія Біласа, наразі мешканцям міста дошкуляють крадії, які полюють за велосипедами. Окрім цього, така проблема, як квартирні крадіжки та крадіжки з автомобілів, на сьогоднішній день також актуальна на Стрийщині.

Проаналізувавши оперативну обстановку, яка склалася на території обслуговування та заслухавши керівників служб міськвідділу міліції про вжиті заходи, керівник підрозділу прийняв ряд організаційних рішень та поставив конкретні завдання перед особовим складом міськвідділу.

Працівники міліції роблять чимало, щоб протистояти напливу таких злочинів, але панацеї від подібного поки що немає. Із метою попередження таких правопорушень звертаємось з до місцевих мешканців:

«Перш за все, не залишайте своїх «двоколісних» без нагляду навіть на декілька хвилин. На ніч не паркуйте «залізних коней» на сходових клітках, навіть якщо впевнені у надійності замків та металевих мотузок. Помилковими є сподівання мешканців, що зловмисників зупинять металеві двері та кодові замки.

Не залишайте на видному місці в салонах авто мобільні телефони, гаманці, барсетки та інші цінні речі, які можуть привернути увагу зловмисників. Не зберігайте цінні предмети в своїх автомобілях. Це хоча й не дає 100-відсоткової гарантії від крадіжок, але істотно знижує ризик стати жертвою правопорушників.

І найголовніше, не будьте байдужими до чужої біди. Якщо ж Ви стали свідком злочину, або помітили осіб, які ведуть себе підозріло негайно повідомте про подію у відділ міліції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ