Борис Клімчук: Щоб юнаки Волині не гинули, тим більше – на чужих війнах

Борис Клімчук: Щоб юнаки Волині не гинули, тим більше – на чужих війнах

23.07.13 08:46 0 863
8 загинуло під час війни та 19 після. Ця сумна статистика характеризує кількість людських втрат Любомльського району від війни в Афганістані. Усього виконувати інтернаціональний обов’язок до Афгану вирушило 120 любомильчан.

Ті, хто пережив страшну війну, їх рідні, влада та духовенство відкрили в Любомлі пам’ятний знак та поклали до нього квіти. На гранітній стелі викарбовано вісім юних облич. Вони не повернулись додому.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, перерізаючи символічну стрічку перед пам’ятним знаком, зазначив: «Незалежна Україна не примушує своїх синів та дочок воювати в інших країнах, щоб наводити там порядок. Кожен народ чи кожна держава має право сама давати собі раду. Втручання зі сторони добром ніколи не закінчується».

«Відкриваючи обеліски, ми не тільки вшановуємо пам’ять тих людей, які загинули, чи тих, кому й сняться афганські бої. Ми робимо «зарубки у національній пам’яті – щоб більше ніколи юнаки Волині не гинули, тим більше – на чужих війнах, щоб не було могил через військові дії. Я хочу, щоб ми жили з Богом і під Богом», - підкреслив Борис Клімчук.

Пам’ятний знак воїнам-афганцям в Любомлі виготовлено та встановлено за кошти меценатів. Це вже третій пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, який відкрито в області з початку року.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі коли ...

КОМЕНТАРІ