Івано-Франківщина: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на компресорній станції «Пасічна»

Івано-Франківщина: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на компресорній станції «Пасічна»

23.07.13 08:08 0 885
19 липня пройшли тактико-спеціальнi навчання на території Надвірнянського газовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» ВАТ «Укрнафта». За тактичним задумом навчань пожежа виникла на одному із пожежовибухонебезпечних об’єктів – компресорній станції «Пасічна» цеху підтримання пластового тиску і перекачки газу. Через несправність технологічного обладнання сталася розгерметизація на фланцевому з’єднанні компресора з послідуючим розливом та загоранням масла, в результаті чого отримали травми 2 працівники цеху. Першими загорання помітили робітники об’єкту і одразу ж повідомили диспетчера управління та пожежно-рятувальну службу. До прибуття пожежних підрозділів працівники станції провели евакуацію людей із зони горіння.

За лічені хвилини до місця виклику прибувають чергові відділення професійної пожежної частини №22 по охороні НГВУ «Надвірнанафтогаз». Керівник гасіння пожежі підтверджує підвищений номер виклику. Рятувальники проводять оперативне розгортання з подачею води на охолодження горящого компресора та підготовку до пінної атаки. Тим часом горіння продовжується. Виходить з ладу кільцева водопровідна мережа.

До місця пожежі прибувають чергові відділення державної пожежно-рятувальної частини №11 м.Надвірна. В складі ланки газодимозахисної служби рятувальники проводять розвідку в приміщенні цеху та здійснюють рятування потерпілих, проводять заходи по охолодженню сусідніх компресорів з метою недопущення розповсюдження вогню на покрівлю цеху.

На місці пожежі створюється штаб пожежогасіння. Площа пожежі збільшується і становить 80 квадратних метрів. Рятувальники проводять пінну атаку з метою гасіння горящого компресора. Пожежу локалізовано, а згодом і ліквідовано. Пожежно-рятувальні підрозділи продовжують роботи по охолодженню горящого та сусідніх компресорів.

На гасінні умовної пожежі було залучено 56 рятувальників та 8 одиниць техніки.

Підбиваючи підсумки проведених тактико-спеціальних навчань, перший заступник начальника Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк зазначив, що мета навчань досягнута, особовий склад пожежно-рятувальної служби з поставленими завданнями справився, і рятувальники, і працівники об’єкту діяли професійно та злагоджено.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: прокуратура ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ