На Львівщині освятили оновлений цвинтар часів Першої світової війни

На Львівщині освятили оновлений цвинтар часів Першої світової війни

23.07.13 08:30 0 980
21 липня 2013 року у селі Грабовець Стрийського району на Львівщині відбулося освячення відновленого цвинтаря вояків, які загинули під час Першої світової війни. Відновлення відбулося за участи активістів Стрийської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", зокрема депутата Стрийської райради Ярослава Радевича, який є уповноваженим представником у Львівській області Австрійського Чорного Хреста – організації, що займається доглядом військових поховань.

В урочистостях з нагоди відкриття впорядкованого цвинтаря взяли участь представники Австрійського Чорного Хреста – уповноважений цієї організації в Східній Європі Отто Яус та підполковник австрійської армії Ервін Сітц. Вони висловили вдячність стрийським свободівцям за те, що ті взяли на себе таку шляхетну й відповідальну місію – опікуватися військовими похованнями, впорядковувати могили, дуже часто занедбані й забуті.

На зібранні виступив депутат Стрийської районної ради свободівець Євген Боженко, який зазначив, що свободівці понад два місяці працювали, аби цвинтар мав гідний вигляд. Націоналісти впорядкували територію та встановили хрест. Після промовців також виступив самодіяльний дитячий колектив.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: за ...
Наступна новина: Прийняття Декларації про ...

КОМЕНТАРІ