У Львівській області Ірина Сех взяла участь у вшануванні дивізійників, полеглих у "Бродівському котлі"

У Львівській області Ірина Сех взяла участь у вшануванні дивізійників, полеглих у "Бродівському котлі"

23.07.13 08:12 0 901
21 липня 2013 року народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех взяла участь у вшануванні вояків, полеглих 1944 року в "Бродівському котлі". Заходи відбулися на горі Жбир в с.Ясенів та в Підгірцях Бродівського району, а також у с. Червоному Золочівського району на Львівщині.

У поминальній панахиді та покладанні квітів також взяли участь депутати Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Володимир Чехут, Роман Ковальчук, Теодор Кукуруза, Ярослав Мудрий, Ярослав Кравченко, а також голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна, депутати місцевих рад від ВО "Свобода". Після покладання квітів відбулося громадське віче та концерт, присвячений борцям за волю України.

Ірина Сех у своєму виступі наголосила на тім, що битва під Бродами – це велика битва за Львів, за свободу свого краю, за Україну. "Українська дивізія протистояла ворогові, який переважав у кілька разів за кількістю, а також технікою та озброєнням. Наші втрати були величезними, але недаремними – вояки, які вижили в тому пеклі, стали основою Української Повстанської Армії, передали свій досвід та вміння повстанцям. Вони продовжили боротьбу, результатом якої стала українська незалежна держава. Низько схиляємо голови перед у знак пам'яти про них і дякуємо за їхній подвиг", – зазначила Ірина Сех.

Виступаючи на вічі, депутат Львівської обласної ради Роман Ковальчук виконав власні пісні патріотичного змісту "Йшла дивізія" та "Холодний яр".

Заходи продовжилися в селі Підгірці Бродівського району, де також відбулася поминальна панахида та покладання квітів до могили дивізійників. Того ж дня на військовому кладовищі, що в околиці села Червоне Золочівського району, відбулося урочисте перепоховання останків вояків-дивізійників, які віднайшли пошуковці комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля" та громадські активісти Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять". Після перепоховання відбулося театралізоване військово-історичне дійство "Бродівський котел" – реконструкція останнього бою Бродівського оточення, що відбувся 22 липня 1944 року між селами Червоне (Лядське) та Ясенівці.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі арбітражний ...

КОМЕНТАРІ