У Львові тривають профілактичні заходи «Пішохід»

У Львові тривають профілактичні заходи «Пішохід»

23.07.13 08:15 0 851
Аналізуючи дорожньо – транспортні пригоди, що сталися протягом першого півріччя у місті Львові за участю пішоходів, слід зазначити, що 40% з них сталося саме з вини пішоходів. Власне тому дуже важливим є проведення профілактичної роботи серед пішоходів, адже вони рівноцінні учасники дорожнього руху, що мають права та обов’язки на дорозі.

Чинним адміністративним законодавством передбачена відповідальність пішоходів за порушення вчиненні у сфері безпеки дорожнього руху, до прикладу за непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами , що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху – передбачається стягнення у вигляді попередження або штрафу у розмірі від 51 до 85грн. Якщо ж такі правопорушення вчиненні у стані сп’яніння або спричинили створення аварійної обстановки, то розмір штрафу зростає.

З метою профілактики порушень з боку пішоходів та попередження дорожньо – транспортних пригод у Львові тривають профілактичні заходи «Пішохід» (27.06-27.07.2013р.), в рамках яких понад 170 пішоходів притягнуто до адміністративної відповідальності. Окрім того, складено 70 протоколів про адміністративні правопорушення на водіїв транспортних засобів за ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ