Чернігів: Мінприроди погодило створення РЛП "Ялівщина"

Чернігів: Мінприроди погодило створення РЛП "Ялівщина"

23.07.13 08:25 0 828
Міністерство екології та природних ресурсів України погодило створення у Чернігові регіонального ландшафтного парку "Ялівщина". Про це йдеться у відповідному листі, який Чернігівська міська рада отримала від відомства.

"Мінприроди підтримує пропозицію щодо створення РЛП "Ялівщина" як нового об'єкту природно-заповідного фонду в Чернігівській області й пропонує погодити це клопотання з власниками та первинними користувачами природних ресурсів у межах територій, рекомендованих для заповідання", - говориться у документі.

У листі також вказано, що проектні матеріали (обґрунтування необхідності створення РЛП, Перелік власників і землекористувачів, План-схема території РЛП) підготовлені відповідно до вимог законодавства.

Регіональні ландшафтні парки, відповідно до ст.23 Закону України "Про природно-заповідний фонд України", є природоохоронними рекреаційними установами місцевого чи регіонального значення, що створюються з метою збереження в природному стані типових або унікальних комплексів та об'єктів, а також для забезпечення умов для організованого відпочинку населення.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ