На Житомирщині розширено мережу дитячих таборів, у яких відпочиватиме та оздоровлюватиметься понад 60 % дітей області

На Житомирщині розширено мережу дитячих таборів, у яких відпочиватиме та оздоровлюватиметься понад 60 % дітей області

23.07.13 08:28 0 887
В Україні 1 червня розпочався сезон літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Виконуючи настанови Президента України, цьогоріч на Житомирщині розширено мережу дитячих таборів, у яких відпочиватиме та оздоровлюватиметься понад 60 % дітей області. Контроль за станом дотримання санітарно-гігієнічних вимог та забезпеченням належних умов для перебування дітей у літніх таборах здійснює оперативний штаб з оздоровлення та відпочинку дітей, створений при облдержадміністрації.

22 липня заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих провів чергове засідання оперативного штабу. Участь у засіданні брали заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк, представники головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби у Житомирській області, представники Прокуратури Житомирської області, представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій та керівники таборів.

Відповідно до настанов Глави держави, цьогоріч на Житомирщині розширено мережу дитячих таборів, у яких відпочиватиме та оздоровлюватиметься понад 60 % дітей області.

На сьогоднішній день у таборах Житомирщини відпочило та оздоровилося понад 2500 дітей.

Головні питання, котрі розглядалися на засіданні, - це рівень дотримання вимог і настанов Глави держави щодо проведення кампанії з відпочинку й оздоровлення дітей на Житомирщині. Про це доповіли директори оздоровчих таборів та представники відповідних служб і відділів.

Укомплектованість кадрами у таборах здійснюється згідно штатного розпису, всі працівники пройшли інструктаж по охороні здоров’я та життю дітей, протипожежній безпеці. Більшість персону - це працівники навчальних закладів та студенти, які отримують освіту педагогічного спрямування.

У таборах значну увагу приділяють культурно-масовим заходам. Для дітей проводяться постійно спортивні змагання, лекції, тренінги, екскурсії, концерти та конкурси.

Окрім цього представниками державної санітарно-епідеміологічної служби у Житомирській області, Прокуратури Житомирської області, Державної служби України з надзвичайних ситуацій за результатами постійних перевірок було винесено деякі зауваження. Особливу увагу приділяють належному стану харчоблоку, посуду, відповідності меню нормам харчування, якості питної води та належній протипожежній безпеці. На даний час усунення порушень - під контролем оперативного штабу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ