ЄС: «Хезболла» є терористичною організацією

ЄС: «Хезболла» є терористичною організацією

23.07.13 08:13 0 877
Уряди країн Євросоюзу погодилися визначити збройну організацію ісламістського шиїтського руху «Хезболла» з Лівану як терористичну. Таке рішення одноголосно ухвалили міністри закордонних справ 28 країн ЄС на зустрічі в Брюсселі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідно до цього рішення, будуть запроваджені візові обмеження щодо осіб і заморожені рахунки організацій, пов’язаних зі збройною частиною «Хезболли».

Це збройне угруповання пов’язували із вибухом у Болгарії, ціллю якого були ізраїльські туристи. Крім того, нещодавно «Хезболла» брала участь у сирійському конфлікті на боці місцевого уряду.

Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс заявив, що такий крок ЄС «обмежить можливості угруповання».

Раніше деякі держави-члени Євросоюзу виступали проти цього рішення, заявляючи, що воно дестабілізує ситуацію в Лівані і посилить нестабільність на Близькому Сході.

Радикальний ісламістський шиїтський рух «Хезболла» («Партія Аллаха») діє в Лівані і як політична партія антиізраїльського спрямування, представлена в парламенті, і як збройне угруповання, яке має майже що регулярну армію. Він користується широкою підтримкою Ірану і влади Сирії. Рух брав участь у низці воєнних конфліктів із Ізраїлем, зокрема, у війні 2006 року. Ціла низка держав світу, і західних, і частина арабських, уже визнала його терористичною організацією.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ