На Хмельниччині шахрайки отримали півмільйона гривень за зняття порчі

На Хмельниччині шахрайки отримали півмільйона гривень за зняття порчі

23.07.13 12:54 0 868
У Хмельницькому 26-річна місцева жителька віддала самозваним «цілителькам» майже півмільйона гривень у національній та європейській валюті в обмін на чудодійне зняття смертельного прокляття з її родини.

Своїх «спасительок» молода жінка зустріла просто на вулиці в одному зі спальних мікрорайонів обласного центру. Спочатку на її шляху з’явилася одна незнайомка, яка монотонним голосом завела розмову про лихо і біди, що незабаром чекають на родину дівчини. За декілька хвилин до неї приєдналася ще одна пані, яка говорила те ж саме. За кілька хвилин такої бесіди бідолашна жертва уже на підсвідомому рівні була абсолютно впевнена, що лише від неї залежить благополуччя і життя її рідних, для порятунку яких не шкода жодних зусиль та грошей.

Виконуючи усі інструкції шахрайок, дівчина винесла з дому абсолютно усі заощадження і віддала їх у руки незнайомкам. Останні діяли за класичною схемою - провели над банкнотами таємничий ритуал, після чого гроші зникли разом з цілительками.

Потерпіла отямилася лише за деякий час і одразу звернулася до міліції. Щоправда, за зловмисницями із такою солідною сумою грошей на той момент уже і слід простиг.

Як повідомив, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Хмельницького міськвідділу міліції Сергій Трач, наразі за фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах). Працівники міліції вживають усі можливі заходи для затримання підозрюваних.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян із застереженнями. Головна мета, яку переслідують такого роду шахраї, – шляхом психологічного тиску вивести людину із стану рівноваги, змусити її панікувати. Для цього їм обов’язково потрібно завести бесіду з майбутньою жертвою. Тому, шановні громадяни, намагайтеся не спілкуватися з незнайомцями, особливо, коли вони намагаються перевести розмову на теми, які стосуються благополуччя, життя та здоров’я ваших рідних. Якщо ж ви стали очевидцем такої ситуації – не будьте байдужими і одразу викликайте міліцію!

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області на ...

КОМЕНТАРІ