Свободівця Сергія Бондаря забрали до ізолятора

Свободівця Сергія Бондаря забрали до ізолятора

23.07.13 09:53 0 1155
22 червня 2013 року після акції протесту проти незаконної забудови у Києві правоохоронці затримали члена Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Сергія Бондаря. Націоналіста доставили до ізолятора, де він пробуде мінімум до завтрашнього засідання суду, на якому хлопцеві призначать запобіжну міру покарання. Юнакові інкримінують побиття “тітушків” 18 травня 2013 року.

Дев’ятнадцятилітнього активіста затримали близько 17:30, коли він повертався з акції протесту проти забудови скверу на Тверській, 16. Спочатку його доставили до Шевченківського РУВС на Прорізній, де протримали до вечора. Біля відділку зібралися члени ВО “Свобода” та учасники акції на Тверській. Також туди прибув адвокат-свободівець Іван П’ятак. З міліціянтами спілкувалися й народні депутати, заступники Голови ВО “Свобода” Юрій Сиротюк та Андрій Мохник.

Як повідомили правоохоронці, Сергія Бондаря було затримано за підозрою в побитті найманців Партії регіонів 18 травня 2013 року на акції “Вставай, Україно!” біля Софійській площі в Києві. За фактом цих подій було порушено кримінальну справу за статтею № 296 – “Хуліганство”, яка передбачає позбавлення волі до п’яти років. У цій же справі підозрюваними є ще четверо націоналістів: свободівці Ярослав Лисенко, Олексій Воронцов і Сергій Бойко, а також громадський активіст Віталій Грузинов, однак до жодного з них не застосовували арешт.

Міліціянти пояснили затримання Бондаря тим, що націоналіст начебто ухилявся від викликів до відділку. Після декількох годин утримування в міліції його доставили до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) на Подолі. Там він пробуде до завтрашнього засідання Шевченківського районного суду (вул. Смирнова-Ласточкіна, 106), яке відбудеться орієнтовно о 14:00 – час адвокатові повідомлять лише після 11:00. Суд оголосить про запобіжний захід, який буде застосовано до Сергія: його або ув’язнять у СІЗО, або випустять на підписку про невиїзд.

У час оголошення вироку ВО “Свобода” проведе пікетування суду на підтримку націоналіста. Точний час засідання буде анонсовано на офіційному інтернет-сайті ВО “Свобода” www.svoboda.org.ua та в соціяльних мережах. Слідкуйте за повідомленнями на твіттер-стрічках Київської “Свободи” twitter.com/SvobodaKyivта ВО “Свобода” twitter.com/vo_svoboda

Заступник голови Київської міської організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” з питань партійної дисципліни Петро Кузик, коментуючи цю ситуацію, наголосив: “Звинувачення міліції в бік Сергія є абсурдними, адже він не переховувався і не уникав допитів. Чи відвідував би він численні громадські акції протягом всього часу, якби дійсно намагався уникнути зустрічі з правоохоронцями?”


Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мистецька делегація з ...
Наступна новина: В Харкові працівники ...

КОМЕНТАРІ