Україна почала стратегічно мислити про свої енергетичні потреби - Девід Кларк

Україна почала стратегічно мислити про свої енергетичні потреби - Девід Кларк

23.07.13 10:05 0 1052
Україна вперше почала стратегічно мислити про свої енергетичні потреби, - вважає британський експерт енергетичного ринку Девід Кларк, який таким чином в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу БТБ прокоментував зусилля України щодо диверсифікація шляхів постачання газу, зокрема спорудження LNG-терміналу та плани з видобутку сланцевого газу.

Експерт вважає, що Європі теж слід визначитися із своїми стратегічними пріоритетами, оскільки поки що вона зорієнтована на пошук нижчої ціни.

Натомість Росія, на думку Девіда Кларка, втрачає стратегічне бачення через бажання одноосібно контролювати ринок.

«Росія стратегічно загубилася як постачальник у питанні, що вона хоче отримати через свою домінуючу позицію в Європі. Мені здається, вона завжди хоче тримати у залежності стосовно цінової політики, диктуючи політичні правила постачальникам. Так триватиме, доки Європа також не почне мислити стратегічно», - зазначив Кларк і продовжив: «Мені здається, зміни, що відбуваються Україні, сприймаються схвально, оскільки вони спрямовані у майбутнє, у планування того, що буде через 10, 20, 30 років, аналізу, наскільки енергетична політика вписується у стратегічні амбіції країни».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Єгипет: родина Мурсі ...
Наступна новина: На Житомирщині за наругу ...

КОМЕНТАРІ