Уже оздоровлено понад шість тисяч дітей міста Луцька

Уже оздоровлено понад шість тисяч дітей міста Луцька

24.07.13 08:56 0 1169
На оперативній нараді про хід літньої оздоровчої кампанії в місті Луцьку доповідав начальник відділу у справах сім’ї та молоді Леонід Лаба.

Він повідомив, що станом на 15.07.2013 року забезпечено оздоровленням та відпочинком 6368 дітей, з них: оздоровленням - 935 осіб, відпочинком –5433.

Зокрема, луцькі діти оздоровлювалися у таборі «Ровесник»:

І зміна – літня школа для обдарованих та талановитих дітей «Ерудит» - 200 дітей (з 12 червня по 2 липня 2013 року) та ІІ зміна – 200 дітей, серед яких, діти-сироти, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти-інваліди, діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (з 5 липня по 25 липня 2013 року).

Вартість харчування в день на одну дитину становить 45 грн.

Протягом двох тижнів працювало 26 таборів з денним перебуванням на базі шкіл, де було дворазове харчування з розрахунку 14 грн в день на одну дитину. Всього охоплено відпочинком 3497 дітей (з них: 3263 особи за кошти місцевого бюджету та 234 дитини за кошти батьків).

Крім того, функціонували п’ять таборів праці та відпочинку Луцької дитячо-юнацької спортивної школи № 2 у селах Світязь, Озеряни, Сомин, Гаразджа. Всього охоплено відпочинком 120 дітей (за кошти батьків).

Додатково оздоровлено 2020 дітей за спонсорські кошти та кошти батьків. З них - за кошти батьків 1000 дітей (придбання путівок в оздоровчі заклади).

За кошти благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» організовано відпочинок у с. Поляниця, Івано-Франківської області (туристичний комплекс «Буковель») для 1020 талановитих та обдарованих дітей.

Додатково планується оздоровити ще 2504 дитини за спонсорські кошти та кошти батьків.

З 30 липня по 12 серпня 2013 року буде працювати табір праці та відпочинку у с.Гаразджа, де відпочиватиме 30 дітей (14 днів) - вихованців центру туризму, спорту і краєзнавства.

З 1 липня працював табір денного перебування «Підлітковий дім» служби у справах дітей Луцької міської ради, у якому відпочивало 60 дітей пільгових категорій.

Міським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» було організовано роботу табору з денним перебуванням, у якому відпочивало 80 дітей.

Управління охорони здоров'я Луцької міської ради через медичні заклади направило на оздоровлення 272 дітей пільгових категорій; департамент соціальної політики міської ради - 25 дітей, які постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; відділ у справах сім'ї та молоді - 238 дітей пільгових категорій.

За словами Леоніда Лаби, «міська рада, згідно процедури тендерних закупівель, придбала 110 путівок у ДОТ «Альбатрос», що у с. Рибаківка, Миколаївської області, та згідно додаткового договору 38 путівок на економію коштів. У зв’язку з тим, що двічі не відбувся тендер із закупівлі путівок по волинському лоту, була оголошена процедура закупівлі путівок в одного учасника, яким є табір «Ровесник». Там придбано 215 путівок на ІІІ зміну».

Крім того, він повідомив про виникнення неординарної ситуації з табором «Альбатрос».

«Нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація про те, що в таборі діти з міста Луцька перебувають в нелюдських умовах (неякісне харчування, антисанітарія, погані умови прожиття, відсутність води). Проте, станом на 22 липня 2013 року до відділу у справах сім’ї та молоді скарг від батьків дітей, які там відпочивають не надходило. Діти забезпечені п’ятиразовим харчуванням, безперебійною подачею гарячої та холодної води; у корпусі наявні санвузли та душові кабіни; постійно здійснюється санітарне прибирання кімнат відпочинку дітей», - розповів Леонід Лаба.

«У минулому році діти з міста Луцька також оздоровлювалися у даному таборі, нарікань від батьків на неякісну організацію процесу оздоровлення теж не було», - повідомив начальник відділу у справах сім’ї та молоді Леонід Лаба.

Міський голова Микола Романюк, зазначив, що табір «Альбатрос» є звичайним дитячим оздоровчим закладом, подібним до «Ровесника», де відпочинок дітей, окрім проїзду, здійснюється за бюджетні кошти.

Миколу Романюка цікавило питання оздоровлення дітей пільгових категорій у таборі «Ровесник» під час третьої зміни. Він просив приділити особливу увагу дотриманню норм харчування дітей та доставки продуктів.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук акцентував увагу на оздоровленні талановитих та обдарованих дітей, адже вони приносять славу місту і державі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В першому півріччі ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ