Завдяки втручанню прокуратури, Пенсійному фонду міста Луцька виплачено понад 2 мільйони гривень

Завдяки втручанню прокуратури, Пенсійному фонду міста Луцька виплачено понад 2 мільйони гривень

24.07.13 08:30 0 849
Після втручання прокуратури, директор підприємства, який ухилявся від сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне та пенсійне страхування, сплатив до Пенсійного фонду усю суму завданих збитків.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що генеральний директор одного із будівельних підприємств, у ході ведення фінансово-господарської діяльності, організував виплату заробітної плати своїм працівникам через карткові рахунки та касу підприємства, із зазначенням у платіжних дорученнях призначення платежу «позика».

Між тим, саме підприємство жодних договорів позик з працівниками не укладало, а під їхнім виглядом виплачувалась нарахована заробітна плата, без одночасного перерахування до Пенсійного фонду відповідних сум обов’язкових внесків. Такими діями спричинено ненадходження до Пенсійного фонду коштів на загальну суму у 2 мільйони 346 тисяч гривень.

Однак, генеральним директором підприємства до моменту притягнення його до кримінальної відповідальності було повністю сплачено усі страхові внески. У зв’язку з цим, Луцьким міськрайонним судом, керівника підприємства звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212-1 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Порядок звітування за ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ