У сфері обігу алкоголю і тютюну на Волині фахівці Міндоходів зафіксували на 13,5 відсотка більше порушень

У сфері обігу алкоголю і тютюну на Волині фахівці Міндоходів зафіксували на 13,5 відсотка більше порушень

24.07.13 08:51 0 815
Протягом І півріччя 2013 року фахівці Міндоходів в області виявили 286 порушень чинного законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів. За такий же період минулого року встановлено 252 порушення.

Аналітика свідчить, що більшість задокументованих в ході фактичних перевірок бізнесу порушень – це спроби реалізовувати підакцизну продукцію за необґрунтованими цінами. Зокрема, фахівці Міндоходів виявили 64 факти, коли у роздріб продавали алкогольні напої за нижчими цінами від законодавчо визначених і 51 раз фіксували роздрібну торгівлю цигарками за цінами вищими від максимально визначених на тютюнові вироби.

Не все гаразд виявилося у підприємців, котрі торгують підакцизнимтоварами,і з готівковими розрахунками. Фахівці Міндоходів на Волині 104 рази фіксували невідповідність готівкових коштів у місці проведення розрахунків, відсутність супровідних документів на горілчаний та тютюновий крамчи незастосування РРО і невидачу розрахункових чеків під час реалізації товару.

Алкоголь і тютюн, марковані сумнівними марками акцизного податку, фахівці Міндоходів в області виявили 14 разів.

Ще 18 встановлених порушень – це роздрібна торгівля алкогольними підакцизною продукцією без ліцензії. Тим часом,продаж горілки на розлив без документів, які б засвідчили статус суб’єкта господарювання громадського харчування, фахівці Міндоходів фіксували 19 разів.

Також в ході перевірок в області 5 разів виявили реалізацію спиртного неповнолітнім і встановили 7 фактів, коли особам, котрі не досягли 18 років, продали цигарки.

У І півріччі 2013 року на Волині порушникам законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв тютюнових виробів нарахували понад півмільйона гривень штрафних санкцій.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сумах ...
Наступна новина: Тернополянин Олександр ...

КОМЕНТАРІ