Проект Світового банку фінансуватиме модернізацію волинської медицини

Проект Світового банку фінансуватиме модернізацію волинської медицини

24.07.13 09:11 0 857
На Волині перебуває лідер сектору людського розвитку Представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Беллі, а також представники Адміністрації Президента України Юрій Підвисоцький і Міністерства охорони здоров'я України Сергій Дяченко та Алла Влодик.

Мета їх візиту - обговорення питання підготовки спільного проекту Світового банку та Міністерства охорони здоров'я України з реформування системи охорони здоров'я у Волинській області.

Нагадаємо, що Волинь є однієї з шести областей України, яка отримає грантові ресурси у сумі близько 30 млн дол. США від Світового банку на розвиток та модернізацію медицини. Ці кошти спрямують на первинну ланку, лікування серцево-судинних захворювань та онкології.

У рамках їх візиту відбулась зустріч голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з лідером сектору людського розвитку Представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Беллі.

Борис Клімчук насамперед розповів про новації, які відбулись в обласній галузі охорони здоров’я упродовж трьох років, а також низку медичних регіональних програм, серед яких – «Волинькард».

Голова облдержадміністрації запевнив, що місцева група, яка займатиметься реалізацією проекту в регіоні, включатиме в себе компетентних фахівців. Він також підкреслив, що процедура використання грантових ресурсів буде прозорою, та висловив сподівання, що втілення цього проекту надасть ще більше можливостей пацієнту отримати якісні медичні послуги.

Паоло Беллі окреслив процес підготовки проекту до його реалізації у 2014 році. Зокрема, він зазначив, що остаточна редакція проекту від волинської сторони має бути узгоджена в жовтні. А вже у середині наступного року розпочнеться фінансування проекту, втілення якого на Волині триватиме упродовж п’яти років.

Під час зустрічі були присутні заступник голови облради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк та його заступник Іван Грицюк.

Представники делегації оглянуть роботу обласної клінічної лікарні, КЗ «Луцька міська клінічна лікарня», Центру первинної медико-санітарної допомоги у Луцьку, лікувально-профілактичного закладу «Обласний онкологічний диспансер», Боратинської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги та Дернівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Ківерцівського району.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі оголосили ...
Наступна новина: На Львівщині пройшли ...

КОМЕНТАРІ