Депутати на комісії заслухали звіт щодо стану перевезень пасажирів у місті Луцьку

Депутати на комісії заслухали звіт щодо стану перевезень пасажирів у місті Луцьку

24.07.13 08:35 0 903
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Депутати Андрій Калахан, Олександр Магеровський, Андрій Осіпов, Богдан Шиба ознайомилися з інформацією прокурора міста Луцька Сергія Даніліна про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території міста Луцька за I-ше півріччя 2013 року і вирішили рекомендувати прийняти проект рішення з цього питання.

Вони також розглянули лист прокуратури м. Луцька щодо звернення депутата Луцької міської ради Юрія Веги, у якому, за словами Андрія Калахана, йдеться про факти так званого «кнопкодавства» під час одного із пленарних засідань сесії міської ради. Членів комісії не задовольнила відповідь, вони не побачили матеріалів перевірок, які були проведені, та вважають, що питання потребує глибшого вивчання.

Депутати вирішили рекомендувати сесії підтримати проект рішення щодо інформації начальника Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області про стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку у місті Луцьку за I – ше півріччя 2013 року. На комісії відзначалося, що є позитивні зрушення у роботі міліції щодо розкриття злочинів «по гарячих слідах» та скоєних правопорушень у громадських місцях.

Крім того, члени комісії розглянули чотири кандидатури на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька». Вони констатували, що всі представлені достойні. Проте, свої голоси віддали за відомого скульптора Миколу Голованя. «Його будиночок, один із символів нашого міста», – зазначив Богдан Шиба. Також члени комісії заслухали звіт щодо стану перевезень пасажирів у місті Луцьку маршрутними таксі та електротранспортом. З цього питання доповідав начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк.

Він поінформував про основні аспекти діяльності управління протягом І півріччя цього року. Зокрема, повідомив, що у місті сформована стала мережа автобусних маршрутів, яка об’єднує соціально-необхідні об’єкти, установи, організації, підприємства та житлові райони. Автобусною мережею охоплено 67 вулиць та проспектів, на яких знаходяться 330 зупинок громадського транспорту. У місті відкрито 32 автобусних маршрути загального користування протяжністю 412,9 км. Обслуговування пасажирів здійснює дев’ять перевізників у двох режимах руху: звичайний режим (як основний вид перевезень) та режим маршрутного таксі.

Також Анатолій Миронюк зауважив, що за звітний період вдалось уникнути багатьох протиріч. Відзначив те, що у березні поточного року запроваджена новітня система стеження за рухом автобусів – GPS – навігація. Дія цієї системи розповсюджується на всі автобуси, що рухаються маршрутами міста. Спеціальне програмне забезпечення відслідковує рух кожного автобуса та його номер. Відтак лучани мають змогу на офіційному сайті міської ради, де встановлено банер «Моніторинг громадського транспорту», отримати вільний доступ до системи. Також ця система дозволяє контролювати перевізників.

Окрім цього повідомив, що до 1 серпня майже у всіх маршрутних таксі будуть озвучуватись зупинки. До Дня Незалежності у нашому місті розмісять 2 інформаційних банера, де лучани зможуть побачити в котрій годині під’їде потрібний їм автобус. Варто зауважити, що все це здійснюється за кошти перевізників.

Комісія прийняла позитивні рішення щодо Програми сприяння діяльності та розвитку органів самоорганізації населення міста Луцька на 2013-2016 роки та внесення змін до Положення про департамент «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради.

Таж напрацювали відповідні рекомендації щодо звернення громадянки Шматенюк Тетяни Іванівни та інформацій голів депутатських фракцій і груп щодо висновків та рекомендації комісії від 20.03.2013 року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За позовами прокуратури ...
Наступна новина: Хмельницька область: на ...

КОМЕНТАРІ