В Закарпатській області діяльність соціального захисту

В Закарпатській області діяльність соціального захисту

24.07.13 09:48 0 1044
У відповідності до вимог ст.19 ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів здійснює роботу з обліку, реєстрації підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців (далі – роботодавці), що використовують найману працю і на яких працює 8 та більше осіб. В Закарпатській області їх налічується більше 2300 суб'єктів господарювання.

ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для підприємств, установ, організацій, у т.ч. підприємств, організацій ГО інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, встановлює норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості 1 (одного) робочого місця та обов'язок звітуватися до відділень Фонду про виконання нормативу.

З роботодавцями, які не подають статистичну звітність ф.10-ПІ «Звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів» у встановлений Законом термін (щороку до 01 березня) та не зареєстровані у відділенні Фонду ведеться комплексна робота за кількома напрямками: роз'яснювальна (листи-повідомлення, оголошення, круглі столи, інформаційні кампанії із залученням місцевих ЗМІ) та співпраця з органами прокуратури і службою зайнятості.

Протягом останніх років в області спостерігається позитивна тенденція щодо збільшення кількості роботодавців, які виконують 4% норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів. Працівники відділення Фонду систематично проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу про можливості відділення Фонду щодо надання фінансової допомоги, позики, дотації на створення робочих місць для працевлаштування інвалідів

Станом на 01.07.2013 року 2034 роботодавці, що використовують найману працю та подали до відділення Фонду «Звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів» за 2012 рік, забезпечили 6675 робочих місць для працевлаштування інвалідів при нормативі 6817 робочих місць для працевлаштування інвалідів, при цьому кількість незайнятих робочих місць для працевлаштування інвалідів становила 1355.

Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів також забезпечує виконання програм соціального захисту інвалідів. Протягом першого півріччя 2013 року по програмі «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам'ятників та з увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» надійшло фінансування у розмірі 499,8 тис. грн., яке розподілено між Закарпатською обласною організацією УТОС, Мукачівським УВП УТОС, Закарпатською обласною організацією УТОГ, Закарпатським обласним товариством інвалідів ВОІ СОІУ.

По програмі «Санаторно-курортне оздоровлення інвалідів» протягом першого півріччя виплачено компенсаційні виплати 287 особам з інвалідністю.

З метою підтримки параолімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів фінансування отримав Закарпатський обласний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», вихованці якого стають призерами всеукраїнських спортивних змагань і мають належну базу для тренувань і занять спортом.

Велику увагу відділення Фонду приділяє навчанню та перекваліфікації у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації інвалідів для здобуття ними майбутньої професії. В цьому році вже забезпечено оплату вартості навчання 14 студентам-інвалідам, які виявили бажання навчатися.

Для створення належних санітарно-гігієнічних, виробничих і технічних умов на робочому місці інвалідів відділення Фонду надало Ужгородському учбово-виробничому підприємству №2 Української організації товариства глухих (УТОГ) фінансову допомогу на безповоротній основі. На цьому підприємстві створені нові робочі місця для працевлаштування інвалідів.

Колектив Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів і надалі відповідально здійснюватиме покладені на нього завдання, відкритий до співпраці задля соціального захисту людей з особливими потребами.

Наша адреса та контактні телефони: м. Ужгород, пл. Ш.Петефі, 14, 4 поверх; (03122)3-53-50, 3-52-39, 44-38-24, електронна адреса Zakarpattia@ispf.gov.ua.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Місто Луцьк планово ...

КОМЕНТАРІ