Діяльність Північно – західної Держінспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання на території Хмельницької області у ІІ кварталі 2013 року

Діяльність Північно – західної Держінспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання на території Хмельницької області у ІІ кварталі 2013 року

24.07.13 08:56 0 1072
Північно – західна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки є територіальним органом Державної інспекції ядерного регулювання України і забезпечує реалізацію державної політики у сфері використання ядерної енергії та територіях Волинської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

На території Хмельницької області джерела іонізуючого випромінювання (далі - ДІВ) використовуються 125 підприємствами, організаціями та установами. В тому числі: промисловими та науково – дослідними закладами – 18, лікувально – профілактичними установами – 107.

У ІІ кварталі 2013 року Північно – західною Держінспекцією було розглянуто заяви 6 суб’єктів діяльності в сфері використання ядерної енергії Хмельницької області. За результатами розгляду видано 1 ліцензію та провадження діяльності з використанням ДІВ наступному суб’єкту:

- Хмельницька міська лікарня

та внесено зміни (продовжено термін дії ліцензії, поширено дію ліцензії на додаткові ДІВ, змінено назву закладу) до діючих ліцензій наступних суб’єктів:

- Летичівська центральна районна лікарня;

- ПП «ЛІДІЯ – 3000»;

- Хмельницька обласна психіатрична лікарня №1;

- Старосинявська центральна районна лікарня;

- ТОВ «Сіріус Екстружен».

Північно – західною Держінспекцією у напрямку здійснення державного нагляду за дотриманням підприємствами, установами та організаціями Хмельницької області вимог законодавства України, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих ліцензій у сфері використання ядерної енергії у ІІ кварталі 2013 року проведено 7 планових інспекцій та 2 інспекційних (перед ліцензійних) обстеження. За результатами проведених інспекцій надані приписи щодо усунення виявлених порушень, до адміністративної відповідальності притягнуто 2 посадові особи на загальну суму 340,0 грн.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Британії народження ...

КОМЕНТАРІ