В Івано-Франківській області керівників структурних підрозділів РДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, які найбільше допустили порушень із виконанням документів, заслухають на наступних колегіях ОДА

В Івано-Франківській області керівників структурних підрозділів РДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, які найбільше допустили порушень із виконанням документів, заслухають на наступних колегіях ОДА

24.07.13 10:45 0 967
У першому півріччі на контролі в обласній державній адміністрації перебувало 3 542 завдання, відповідно до документів органів влади вищого рівня, актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, звернень та запитів народних депутатів України, та 337 завдань, передбачених розпорядженнями облдержадміністрації.

З них 165 завдань визначені актами та дорученнями Президента України, 1 260 − актами та дорученнями Уряду, 2 117 завдань міністерств і відомств, запити та звернення народних депутатів України, комітетів Верховної Ради України та інші. На контролі перебувало 80 окремих доручень голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка, якими було визначено 1 558 завдань.

З питання підвищення виконавської дисципліни в роботі з документами, відповідно з дорученнями Прем

'єр-міністра України, доповідала на черговому засіданні колегії облдержадміністрації, 22 липня, заступник начальника управління контролю апарату облдержадміністрації –начальник інспекторського відділу Уляна Ляхович.

Як наголосила Уляна Ляхович, кількість не виконаних контрольних завдань–документів, у порівнянні з першим півріччям 2012 року, зменшилася. З порушеннями терміну виконання задокументовано 18% завдань (торік 25%).

Всього у першому півріччі на контролі перебувало 1 260 завдань, визначених в актах та дорученнях Уряду, з них 16 % «виконано з порушенням терміну».

Із 337 завдань, передбачених розпорядженнями обласної державної адміністрації, з порушенням терміну виконано 89 або 26 %.

В окремих дорученнях голови облдержадміністрації визначено 933 завдання, які направлено для виконання головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення. 142 такі завдання виконані з порушенням термінів( 15 %).

За результатами зустрічей громадськості районів з керівництвом областів рамках проекту«Громада і влада» визначено 227 завдань, 90 з яких –«у стадії вирішення», через відсутність, на разі, фінансування. «Вимагає удосконалення», за словами Уляни Ляхович, робота із запитами та зверненнями народних депутатів України, комітетів Верховної Ради України.

«Не допускати формального підходу до виконання документів органів влади вищого рівня, розпоряджень облдержадміністрації, окремих доручень керівництва облдержадміністрації; посилити вимогливість до безпосередніх виконавців; щотижня проводити аналіз стану фактичного виконання окремих доручень голови обласної державної адміністрації; не допускати порушення термінів виконання контрольних документів» - таким було рішення колегії.

Члени колегії підтримали пропозицію голови ОДА Михайла Вишиванюка - звіти керівників структурних підрозділів райдержадміністрацій, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, які найбільше допустили порушень із виконанням, заслухати на наступних колегіях.

До 1 вересня керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, голови РДА та міські голови міст обласного значення поінформують управління контролю апарату облдержадміністрації про вжиті заходи з виконавської дисципліни у I півріччі 2013 року.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Пенсіонери органів ...

КОМЕНТАРІ