Дмитро Дзвінчук: Навчання в магістратурі сприяє реалізації службової кар’єри випускників

Дмитро Дзвінчук: Навчання в магістратурі сприяє реалізації службової кар’єри випускників

24.07.13 11:01 0 1132
26 липня о 10:00 - урочисте вручення дипломів магістрам державної служби-випускникам 2013 року заочної та заочно-дистанційної форм навчання Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу(вул. Короля Данила,13)

«Процеси державотворення, реформування державного управління на основі демократичних засад, розбудова правової держави зумовили потребу в підготовці компетентних, свідомих, діяльних працівників органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування. Сприяти вирішенню названої проблеми має покликання магістратура державної служби ІФНТУНГ, - стверджує професор, доктор філософських наук Дмитро Дзвінчук, завідувач кафедри державного управління, депутат обласної ради. - Навчання в магістратурі сприяє реалізації службової кар’єри випускників – вони призначаються або зараховуються до кадрового резерву на більш високі посади в органах державної виконавчої влади та органах місцевого самоврядування».

Довідково

Для здобуття другої вищої освіти до магістратури ІФНТУНГ приймають громадяни України, які працюють в органах державної влади та органах місцевого самоврядування. Впродовж навчання слухачі здобувають знання із державного управління, права, економіки, державної служби, менеджменту, психології, іноземних мов, інформаційних технологій, проходять практику і стажування в органах влади.

Магістратура державної служби утворена у 1996 році. Тоді за державним замовленням було набрано 18 осіб денної форми навчання. У 2013–му державне замовлення становило вже 125 осіб (30 – денна форма, 95 – заочна та заочно-дистанційна). До 2007 року підготовка магістрів державної служби здійснювалась лише за двома спеціалізаціями: "адміністративний менеджмент" й "економіка". З 2008 року, окрім названих, розпочато підготовку слухачів за спеціалізацією "кадровий менеджмент", а у 2009–му вперше здійснено набір за спеціалізацією "територіальне управління і місцеве самоврядування". У 2012 році, враховуючи численні запити владних органів, розпочато підготовку за актуальною в сучасних умовах спеціалізацією "правове забезпечення", а з цього року відкрито шосту спеціалізацію – "світова та європейська інтеграція".

Усього за 17 років підготовлено 1333 магістри. На базі магістратури реалізується пілотний проект Нацдержслужби України із впровадження заочно-дистанційного навчання. У 2011 році випускники вперше мали змогу вступити до аспірантури за науковою спеціальністю 25.00.02 – механізми державного управління; з 2012 року відповідно до рішення МОН України розпочато підготовку аспірантів за спеціальністю 25.00.01 – теорія та історія державного управління.

Для організації навчального процесу створено належні умови. До послуг слухачів магістратури – навчальний корпус із добре оснащеними технічними засобами аудиторіями, сучасний комп’ютерний клас з підключенням до мережі Інтернет. Методичне забезпечення становлять новітні посібники, підручники, аудіо- та відеоматеріали, значна частина яких розроблена викладачами університету. Про належний рівень підготовки магістрів свідчить і якісний склад викладачів – до проведення занять в магістратурі залучено дев’ятьох докторів наук, професорів та 21 кандидата наук, доцента.

Перші кроки на науковій ниві роблять й самі слухачі магістратури. Для прикладу, високим рівнем відзначаються магістерські роботи цьогорічних випускників заочної та заочно-дистанційної форм навчання Наталії Білас "Документування управлінських рішень в органах державної виконавчої влади (на прикладі Тлумацької РДА); Наталії Труханівської "Реалізація політики європейської інтеграції у сфері транскордонного співробітництва"; Тетяни Рачук "Управління персоналом на державній службі"; Наталії Микули "Удосконалення управління загальною середньою освітою (на прикладі м. Івано-Франківська)"; Наталії Дмитраш "Соціальний захист літніх людей в Україні: шляхи вдосконалення" та ряду інших.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ