У Львівській області вогнеборці ліквідували загорання сухостою

У Львівській області вогнеборці ліквідували загорання сухостою

24.07.13 09:27 0 863
22 липня о 15:28 до місцевих рятувальників надійшло повідомлення про пожежу поблизу с. Гряда Жовківського району на відкритій території. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогнем було охоплено 1 000 м кв. сухої трави окремими осередками. Практично за 2 години силами 8 вогнеборців горіння вдалося ліквідувати.

Враховуючи той факт, що в Україні наступив пожежонебезпечний період, Головне управління ДСНС України у Львівській області просить мешканців Львова та області бути свідомими та обережними під час відпочинку на природі чи проведенні господарських робіт.

В умовах високої температури та відсутності дощів, недбало кинутий сірник, недопалок або пустощі дітей з вогнем є сер­йозною загрозою великої біди — полум’я з сухостою або сміття може перекинутися на зелені насадження: парки, лісосмуги і навіть на житлові будинки та господарські прибудови. Дим від сміттєзвалищ завдає шкоди здоров’ю людей та екології. Під час пожеж сухостою у вогні гинуть живі організми, знищується найцінніша складова чорнозему — гумус. На його повне відновлення в природних умовах потрібно мінімум 50 років. Палії залишають нащадкам мертву землю.

Нагадаємо, що за підпал сухостою передбачена адміністративна відповідальність. Згідно із статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності та її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії передбачені штрафи від 10 до 20 не­оподатковуваних мінімумів (170—340 гривень), а для посадовців — від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів. За деяких обтяжливих обставин за підпал може бути порушена і кримінальна справа. Кримінальний кодекс України передбачає за такий злочин позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Господарства області ...
Наступна новина: В Ужгороді міліція ...

КОМЕНТАРІ