На Львівщині пройшли навчання по рятуванню потерпілих на воді

На Львівщині пройшли навчання по рятуванню потерпілих на воді

24.07.13 09:11 0 839
На Стрийщині провели комплексі тренування по рятуванню потерпілих під час відпочинку на воді. Навчання відбулися в рамках перевірки фахівцями Головного управління ДСНС України у Львівській області реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Стрийської районної ланки Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

До навчань залучили усі служби Стрийського району аби перевірити злагодженість та оперативність дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Згідно тактичного задуму заходу, троє місцевих мешканців відпочивали на березі р. Стрий, у не відведеному для купання місці. Через зсув ґрунту відбувся обвал частини берега і відпочиваючі опинилися у воді. Кам’янисте дно ріки та потужна течія не дали можливості чоловіками самостійно вибратися на берег. Одного з відпочиваючих віднесло течією далеко від берега, але він встиг вхопитися за шматок труби і таким чином залишився живий, чекаючи допомоги рятувальників. Ще двоє друзів, внаслідок сильного удару, отримали перелом ноги та травму хребта.

Про біду яка трапилася повідомили Стрийських рятувальників та районну адміністрацію. На місце події за лічені хвилини прибули підрозділи ДСНС, правоохоронні органи, карета швидкої допомоги та представники прокуратури. Кожна з служб виконувала необхідні заходи по надання допомоги потерпілим та недопущення сторонніх осіб до місця події. Зокрема, за допомогою рятувального човна, рятувального круга та засобів по наданню домедичної допомоги травмованим, водолази евакуювали потерпілих на берег та передали для подальшого огляду медикам.

Керівник тренувань, заступник начальника Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Львівській області Орест Галонько, підсумовуючи результати проведеної роботи зазначив: «Проведення таких навчань, особливо у сезон літнього відпочинку, є надзвичайно важливим завданням. Від оперативності реагування рятувальників та інших служб району на небезпечні події залежать людські життя, тому злагодженість дій має бути на найвищому рівні. Це ми власне і побачили у Стрийському районі. Спільними зусиллями усіх районних служб вдалося уникнути жертв та швидко надати допомогу потерпілим, тому проведену роботу можна оцінити на «відмінно».

Рятувальники вручили відпочиваючим пам’ятки про безпеку відпочинку на воді та застерегли відпочивати лише у спеціально відведених для цього місцях. Профілактична робота фахівців ГУ ДСНС Львівщини із населенням буде тривати впродовж усього сезону літнього відпочинку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проект Світового банку ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ