У Львівській області на 13 млн. грн. зросли надходження до бюджетів у І півріччі 2013 року

У Львівській області на 13 млн. грн. зросли надходження до бюджетів у І півріччі 2013 року

24.07.13 08:34 0 992
Як вдалося досягти таких результатів на нещодавній прес-конференції місцевим медійникам розповів заступник начальника, начальник Трускавецького відділення Дрогобицької ОДПІ Роман Гладій.

«Об’єднання податкової та митної служби в одне відомство – курс державної політики, що спрямований на створення сприятливого бізнес-середовища в країні. Таке реформування дасть змогу удосконалити податкову систему та значно спростити механізм адміністрування податків і зборів, зокрема відтепер підприємці мають єдиного адресата, який надає сервіс європейських стандартів якості обслуговування бізнесу», – наголосив Роман Гладій.

Позитивні зміни в діяльності Міндоходів помітні платникам податків, перш за все, завдяки інтенсивному розвитку інформаційних технологій та впровадженню електронних сервісів, суттєво спростити документообіг дає змогу система електронної податкової звітності. Не менш важливим покращенням для платників податків є функціонування ризикоорієнтованої системи моніторингу із мінімальним втручанням у справи сумлінних платників податків, що безумовно дозволить забезпечити стабільне й ритмічне наповнення бюджетів усіх рівнів.

Так, за І півріччя 2013 року Трускавецьким відділенням до бюджетів усіх рівнів мобілізовано 68,7 млн. грн. податків та зборів, що на 13 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Індикативні показники з наповнення бюджетів виконано на 100,3%.

Зокрема, збір до Державного бюджету складає 33,8 млн. гривень. Ця цифра перевищила минулорічні показники на 9,9 млн. грн., або на 41,6%. Найбільше зросли надходження з податку на прибуток. За січень-червень поточного року надійшло 10,5 млн. грн. цього платежу, приріст до минулого року склав 5,8 млн. гривень.

Надходження податкових платежів до місцевого бюджету становлять 34,9 млн. грн., що на 3,1 млн. грн., або на 10% більше минулого року.

Найбільшу частку надходжень до місцевого бюджету складають податок на доходи фізичних осіб – 20 млн. грн., плата за землю – 9,1 млн. грн., єдиний податок – 2,5 млн. грн., якого 1,6 млн. грн. сплачено підприємцями.

Створення сприятливих умов для ведення та розвитку малого бізнесу дало змогу збільшити надходження з єдиного податку на 0,7 млн. грн., із них на 0,4 млн. грн. більше сплачено фізичними особами. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість підприємців-спрощенців зросла на 215 і становить 1134 СГД. Найпопулярнішою серед «спрощенців» залишається друга група, на якій працює 797 підприємців.

Суттєвою перешкодою для ведення бізнесу в Україні є корупція. У напрямку боротьби з корупцією Міністерством значна увага приділяється профілактичній роботі та механізмам громадського контролю. З цією метою запроваджено антикорупційний сервіс «Пульс», за номером цілодобової телефонної лінії: (044) 284-00-07 представники бізнесу можуть оперативно вирішити суперечливі питання, що виникають у сфері оподаткування з податкових та митних питань.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лебєдєв назвав Хрюнова ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ