У Львівській області роз’яснення норм податкового законодавства та пріоритетні напрямки роботи Міндоходів – на семінарі в Золочівській ОДПІ

У Львівській області роз’яснення норм податкового законодавства та пріоритетні напрямки роботи Міндоходів – на семінарі в Золочівській ОДПІ

24.07.13 08:56 0 852
Відкриваючи семінар, начальник податкової інспекції Первухіна О.П. зазначила, що створення Міністерства та його територіальних органів – це, насамперед, спрощення процедур отримання адміністративних та консультативних послуг, підвищення якості обслуговування, комплексність податкового та митного аудиту та зниження рівня корупції в державних органах. Місія Міністерства доходів і зборів – адмініструвати податки, збори, митні платежі та єдиний соціальний внесок, створювати умови для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі і, як наслідок, забезпечувати наповнення дохідної частини бюджету.

Також на семінарі розглядались питання подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронному вигляді, застосування норм Податкового кодексу фізичними особами-підприємцями – платниками єдиного податку, порядку обчислення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, подання податкової звітності в електронному вигляді через Інтернет та ін.

В ході семінару платники податків отримали відповіді на запитання.

В який термін платник єдиного податку другої групи може перейти на сплату податку, встановленого для третьої групи?

Відповідно до п.298.1 ст.298 Податкового кодексу України, за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановленим ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп шляхом подання заяви до органу Міндоходів не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Чи може платник єдиного податку використовувати кошти з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, для власних потреб?

Згідно з ст.42 Господарського кодексу України (далі – ГКУ) підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Відповідно до ст.44 ГКУ підприємництво здійснюється на основі вільного розпорядження прибутком, що залишається у підприємця після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом.

Враховуючи вищевикладене, фізична особа-підприємець має право вільно користуватися коштами для власних потреб з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення господарської діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством, від підприємницької діяльності.

Чи застосовуються штрафні санкції за використання РРО без електронної контрольної стрічки?

Запровадження електронної контрольної стрічки РРО є обов’язковим з 01.01.2013р., це передбачено вимогами статті 3 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді передбачена ст.17 цього Закону у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170,0 грн.) з 01 липня 2013 року. Однак, Верховною Радою ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу» щодо відтермінування настання відповідальності за неподання електронної звітності з 01 липня 2013 року на 01 січня 2014 року.

Чи потрібно сплачувати громадянам податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у 2013 році?

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному після ...
Наступна новина: Діяльність Північно – ...

КОМЕНТАРІ