У Львові проходить Всеукраїнська конференція, присвячена соціальному та правовому захисту людей з інвалідністю

У Львові проходить Всеукраїнська конференція, присвячена соціальному та правовому захисту людей з інвалідністю

24.07.13 08:50 0 820
23 липня у Львові відбулося відкриття Всеукраїнської конференції на тему: «Дотримання в Україні чинного законодавства та нормативних документів щодо соціального та правового захисту людей з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН про права інвалідів».

Від імені голови Львівської ОДА учасників конференції привітав перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич.

У вітальному слові, він, зокрема, зазначив, що дана конференція - це добра нагода ще раз оцінити, що конкретного вже зроблено на і що необхідно ще зробити для покращення умов життя людям з інвалідністю, аби ніхто з них не почувався забутим, залишеним наодинці зі своїми труднощами і проблемами.

«Завдання всіх органів законодавчої та виконавчої влади – усунути всі бар’єри, які стоять на їх шляху до самореалізації, зробити все для того, щоб кожен з них зміг відчути себе корисним суспільству. Адже ці люди володіють не тільки знаннями і талантами, а і високими вольовими і моральними якостями», – наголосив Б. Матолич.

Зазначимо, дана конференція проходитиме з 23 до 25 липня.

Мета заходу – привернення уваги суспільства (органів влади, громадських організацій інвалідів та широких кіл громадськості) до проблем інвалідів. Вироблення спільних пропозицій по реалізації заходів з дотримання в Україні чинного законодавства та нормативних правових актів щодо соціального і правового захисту людей з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН про права інвалідів, внесення змін до діючих та підготовка нових законодавчих актів.

Організатори конференції: Всеукраїнська організація інвалідів «Союз організацій інвалідів України»(ВО1 СОІУ) та Львівська обласна асоціація інвалідів ВОІ СОІУ при сприянні Міністерства соціальної політики України .

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині міліціонери ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ