У Львівській області Олег Панькевич вимагає від МЗС публічного засудження так званої "історичної реконструкції" в польському Радимно

У Львівській області Олег Панькевич вимагає від МЗС публічного засудження так званої "історичної реконструкції" в польському Радимно

24.07.13 09:45 0 1101
Народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич закликав Міністерство закордонних справ України публічно засудити проведення так званої "історичної реконструкції" Волинських подій у м. Радимно (Республіка Польща) як антиукраїнську провокацію. Про це йдеться в депутатському звернені Олега Панькевича на адресу міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

Як зазначає народний депутат, 20 липня 2013 року в м. Радимно Підкарпатського воєводства Республіки Польща відбулася так звана "історична реконструкція" знищення підрозділами УПА та українськими селянами польського села під гаслом "Волинь 1943. Не про помсту, а про пам'ять закликають жертви".

"За повідомленнями ЗМІ, в реконструкції взяли участь близько 300 учасників, а за "спаленням села" спостерігало кілька тисяч осіб, – зазначає Олег Панькевич. – Захід відбувся в рамках відзначення 70-ї річниці подій на Волині і став, по суті, черговою антиукраїнською провокацією. Вважаю, що проведення такого роду акцій та "історичних реконструкцій", які насправді є провокаціями, не сприяють процесу примирення між двома народами й потребують належного реагування від громадськости, органів державної влади України, Польщі та інших європейських держав".

За словами народного депутата, особливе обурення викликає факт, що реконструкцію проводили на території, де упродовж 1944-1947 років відбувалися масові вбивства українців. "Дивує, що офіційної реакції або коментарів від Міністерства закордонних справ України стосовно здійснення останнім часом антиукраїнських провокацій польською стороною, зокрема, проведення історичної реконструкції у м. Радимно, так і не з'явилося", – наголошує свободівець.

Олег Панькевич вважає за необхідне, аби МЗС України підготувало та оприлюднило свою офіційну заяву з осудом антиукраїнських провокацій, вчинених польською стороною під час проведення так званої "історичної реконструкції" у м. Радимно в рамках відзначення 70-ї річниці подій на Волині.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі величезні ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ