За два дні на Львівщині сталося три летальних ДТП за участю "двоколісних"

За два дні на Львівщині сталося три летальних ДТП за участю "двоколісних"

24.07.13 08:59 0 882
Державтоінспекція Львівщини закликає водіїв мототранспорту бути максимально обережними, адже тільки за два останні дні на теренах Львівщини сталося 6 дорожньо транспортних пригод за участю мототранспортних засобів, внаслідок яких загинуло 3 водія «двоколісних», ще 3 травмувалось.

Аналізуючи ДТП за участі «двоколісних» транспортних засобів, слід зазначити, що у більшості випадків водії мототранспортних засобів не дотримуються п. 12.1 Правил дорожнього руху України: «Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним».

Слід зазначити, що водії «залізних коней» та їх пасажири, часто не використовують пасивні засоби безпеки, зокрема головний із них – мотошолом.

Хоча, що п. 2.3Г Правил дорожнього руху України, зобов’язує водіїв під час руху на мотоциклі і мопеді бути в застебнутому мотошоломі і не перевозити пасажирів без застебнутих мотошоломів.

За порушення даного положення Правил дорожнього руху водіїв можна притягнути до адміністративної відповідальності – штраф у розмірі від 51 до 85 грн.

На замітку:

· керувати скутером дозволено лише з 16-річного віку, за умови отримання посвідчення: категорії А1 для скутера із об'ємом двигуна до 50 куб. см.; категорії А - якщо об’єм більший 50 куб.см.

· скутер повинен обов’язково бути зареєстрованим у Державтоінспекції та мати номерні знаки.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нові підходи до системи ...
Наступна новина: Український воротар ...

КОМЕНТАРІ