рятувальники провели навчально-консультаційний семінар з керівниками закладів охорони здоров’я області

рятувальники провели навчально-консультаційний семінар з керівниками закладів охорони здоров’я області

24.07.13 09:22 0 1000
23 липня в Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі фахівці Головного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області, провели навчально-консультативний семінар з начальниками управлінь (відділів) охорони здоров’я райдержадміністрацій та керівниками лікувальних закладів області.

На семінарі обговорювалася тема «Дотримання вимог правил пожежної та техногенної безпеки в лікувальних закладах Рівненщини».

У своєму виступі заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області майор служби цивільного захисту Олег Панюк зазначив, що у закладах даної категорії, виникнення пожеж у більшості випадків пов’язано з несправністю електроустановок різного призначення та необережного поводження з відкритим вогнем як обслуговуючого персоналу так і пацієнтів.

Тому необхідно досягти свідомого розуміння, що лише добросовісне виконання кожним керівником та працівниками закладів охорони здоров’я своїх функціональних обов'язків на підставі суворого дотримання правил пожежної та техногенної безпеки зумовлює надійну профілактику виникнення пожеж. Це також відноситься до пацієнтів, які повинні бути ознайомлені з правилами перебування у лікувальних закладах, дотримуватися вимог правил пожежної безпеки.

Крім того, Олег Панюк звернув увагу присутніх, що на об’єктах повинна бути постійна справність інженерних систем протипожежного захисту, забезпеченість та вчасне технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння, справність систем зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання, постійна перевірка проходів та евакуаційних шляхів – усе це має поєднуватися з регулярною роботою в аспекті роз’яснювальних заходів серед персоналу і пацієнтів закладів охорони здоров’я.

На завершення учасникам семінару було наголошено, що лише достатній рівень проведення роз’яснювальних заходів серед персоналу і пацієнтів з питань дотримання вимог правил пожежної і техногенної безпеки, допоможе попередити виникнення пожеж, травмування і загибель людей у закладах відповідної категорії.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ