Свободівці Тернопільщини взяли участь у святкуванні 550-річчя села Мислова Підволочиського району

Свободівці Тернопільщини взяли участь у святкуванні 550-річчя села Мислова Підволочиського району

24.07.13 09:30 0 1024
21 липня 2013 року мешканці Мислової Підволочиського району відзначили 550-річчя рідного села. З цієї нагоди відбувся молебень, а також відкриття пам'ятної плити голові Служби Безпеки українського Проводу ОУН Ярославу Бойчуку. На урочистості у центрі села зібралася місцева громада, жителі сусідніх сіл, а також свободівці: колишній сільський голова Мислової Андрій Осадчук, депутат Підволочиської райради Володимир Гораль, очільник Тернопільської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Роман Навроцький та инші представники місцевої організації.

Сільський голова Іван Осадчук зауважив: "Приємно, що ми маємо нагоду відзначати 550-ту річницю цього прекрасного села, сподіваюся, що з роками Мислова буде тільки процвітати і люди тут житимуть ще краще".

Під час святкування всі згадували яким було село колись, наскільки змінилося, говорили про його добрі традиції й історію, а саме, як ділили цю територію загарбники.

Привітав місцевих мешканців керівник Тернопільської "Свободи" Роман Навроцький: "Особливо приємно, що у славному селі Мислова, у день його 550-річчя, відкрили пам'ятну плиту Ярославу Бойчуку, адже він був одним із найзавзятіших борців за свободу Батьківщини, хто відстоював націоналістичну ідею й довів вірність рідній державі та власним переконанням, хто поклав життя на вівтар вільної України. Наше завдання – продовжувати почате, наслідувати істинних патріотів, таких як Ярослав Бойчук і наповнити Україну українським змістом. Нині при владі ми маємо "донецько-фашистських" загарбників, які розкрадають країну, розпродують наше багатство, ганьблять народ, аби тільки збагатити себе й жити у розкошах. Ми маємо зробити усе, щоб усунути з керівних посад бандитів і злодіїв. Ми повинні не здавати позицій наших безстрашних дідів та прадідів. за слова правди українців кидають за грати, та це не може нас зупиняти. Разом – ми сила, яку не залякати. То ж не забувати і вшановувати наших сміливих предків – обов'язок кожного українця. Якщо пам'ятатимемо чиїх батьків ми діти – то робитимемо все, щоб бути гідними їх нащадками і ніколи не зрадимо їхніх мрій і прагнень".

Завершилося святкування виступами мистецьких колективів, вечіркою для молоді та святковим феєрверком.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ