На Тернопіллі отримали право власності на нерухомість – подайте вчасно декларацію

На Тернопіллі отримали право власності на нерухомість – подайте вчасно декларацію

24.07.13 08:48 0 826
Згідно з пп.265.7.5 п.265.7 ст.265 Податкового кодексу платники податку на нерухоме майно – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подають територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст.46 Податкового кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт.

Форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 25.12.2012 №1408.

Форма Декларації та ст.50 Податкового кодексу передбачають, що платник податків має право подати уточнюючу податкову звітність. Примітками 2 та 3 до Декларації передбачено заповнення уточнюючої Декларації при переході права власності на об’єкт житлової нерухомості протягом звітного року.

Відповідно до Методичних рекомендацій щодо приймання та комп’ютерної обробки податкової звітності платників податків визначено, що нова звітна декларація подається платником податків до граничного терміну подання податкової звітності.

Тому, якщо юридичною особою подано звітну Декларацію, а перехід права власності на об’єкт оподаткування відбувся до 1 лютого, то така особа подає нову звітну Декларацію до закінчення граничного терміну її подання.

У разі, якщо перехід права власності на об’єкт оподаткування відбувся після 1 лютого, то такий платник податків має подати уточнюючу Декларацію протягом місяця з дня переходу права власності на такий об’єкт.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: У цьому році центри ...

КОМЕНТАРІ