На Тернопіллі за підтримки свободівців у Коропці відбувся фестиваль "КоропФест–2013"

На Тернопіллі за підтримки свободівців у Коропці відбувся фестиваль "КоропФест–2013"

24.07.13 08:38 0 1010
21 липня 2013 року за підтримки Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у селищі Коропець Монастириського району на Тернопільщині відбувся кулінарний фестиваль "КоропФест–2013". Відвідав свято народний депутат Олег Сиротюк, голова обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, керівник фракції "Свободи" в Тернопільській обласній раді Марія Чашка, депутати районних та міських рад краю.

Свято традиційно відбувалося на площі біля архітектурної пам'ятки – палацу графа Бадені, збудованого у стилі Віденського ренесансу. У рамках фестивалю провели дитячий пісенний конкурс "Крок до зірок", футбольний матч, працювали майстерні народних ремесел, концертна програма, виставка-продаж вишиванок і виробів народних майстрів від керамічного посуду до дерев'яних іграшок, характерних для Опілля й сусіднього Покуття та відбулася дегустація близько 30 страв із риби, передусім коропа, що став символом Коропця. Олег Сиротюк зазначив перед учасниками фестивалю, що за час існування "КоропФест" набув доброї слави. В Україні це свято посідає четверте місце серед кулінарних фестивалів, і сюди приїжджає чимало гостей, аби скуштувати приготованих за різними рецептами коропів. "Переконаний, що фестиваль з кожним роком збиратиме все більше гостей та учасників, і завдяки "КоропФесту" Коропець з його мальовничими ландшафтами та краєвидами стане туристичним центром области", – зауважив Олег Сиротюк.

Місцеві мешканці та гості свята разом із селищним головою свободівцем Володимиром Мельником висловили націоналістам щиру вдячність за сприяння в організації дійства.

" площа перед столітнім палацом австрійського графа Бодені в Коропці, що розкинувся на стрімких дністровських кручах майже в серці Дністровського каньйону, перетворилася на галасливий людський мурашник. Незважаючи на життєві труднощі й проблеми, ми завжди залишаємось оптимістами і вміємо зробити свято, адже наша земля виплекана працьовитими руками і українськими талантами, щедрістю й мудрістю. Тому жодні зайди не зможуть викорінити та знищити дух козацтва та мистецтво творіння й популяризації нашої культури", – заявив Володимир Стаюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ