На Житомирщині правоохоронці знищили кілька гектарів самосійної коноплі

На Житомирщині правоохоронці знищили кілька гектарів самосійної коноплі

24.07.13 09:50 0 842
У Чуднівському районі Житомирської області працівники міліції за допомогою авіаційної техніки знищили самосіви коноплі на території загальною площею у 10 гектарів.

Упродовж тривалого часу частина території недіючого заводу поблизу села Великих Коровинців у Чуднівському районі Житомирщини проблемою, у першу чергу, для правоохоронців. Адже щоліта тут, у ямах, які свого часу слугували відстійниками, буяли кущі самосійної коноплі. Ані вкосити нарковмісне зілля, ані переорати його було неможливо. Аби до ям не заглядали охочі здобути конопель, міліція вдавалася навіть до щодобового вартування.

Як зазначив начальник Чуднівського райвідділу міліції Володимир Остапчук, працівники міліції поблизу вищезгаданого села неодноразово затримували як місцевих громадян, так і жителів інших населених пунктів Житомирської області. Ті збирали «врожаї» дикоростучої коноплі на продаж та для власного використання. За всіма цими фактами були відкриті кримінальні провадження.

Проте спосіб покінчити раз і назавжди з конопляною проблемою таки знайшовся. Міліція ініціювала за допомогою авіаційної техніки окропити ями хімічною сумішшю, аби знищити самосад. Органи влади та місцевого самоврядування слушну ідею підтримали та допомогли реалізувати її практично.

Тож, кількаразове скроплення гелікоптер здійснив за чверть години, облетівши десять гектарів з буйною зеленню лободи та конопель. Через деякий час, корінці нарковмісних рослин всохнуть. А вже наступного літа про них тут уже не згадають.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Міліціонери виявили на дачі ...

КОМЕНТАРІ