Молдовська поліція відзначила своїми нагородами одеських оперативників

Молдовська поліція відзначила своїми нагородами одеських оперативників

24.07.13 12:52 0 988
У Головному управлінні МВС України в Одеській області відбулася дружня робоча зустріч українських правоохоронців з колегами з Молдови.

До складу молдовської делегації увійшли начальник Головного інспекторату поліції Молдови Іван Бодрук та начальник Департаменту оперативних служб Вадим Райлян.

Зі вступним словом до всіх присутніх звернувся начальник органів внутрішніх справ Одещини генерал-майор міліції Сергій Рєзников:

- Так історично склалося, що народи Молдови та України пов'язують тісні багатовікові відносини. І, проводячи подібні зустрічі, ми з обох сторін розраховуємо на отримання всіх стимулів до більш тісної взаємодії, досягнення таких результатів співпраці, які би повною мірою відповідали його потенціалу. Дуже важливо, - зазначив він, - аби у нашій професійній діяльності ми завжди були партнерами і підтримували один одного, адже злочинність, в її прямому значенні, не має національностей та кордонів. Поліпшення контактів між нашими державами покращує і боротьбу з міжнародною злочинністю. І це не раз підтверджувалося на практиці.

Можна сміливо стверджувати, що на тлі зусиль, спрямованих на розвиток і зміцнення партнерських відносин у сфері правоохоронної діяльності між одеською міліцією і поліцією Молдови, помітна їх результативність. Як приклад - реалізація низки спільних оперативних розробок.

Так, завдяки проведеній спільній роботі було встановлено і затримано групу жителів республіки Молдова, які здійснювали на території України крадіжки з банкоматів. Нині їх викрито у 26 злочинах на території Одеської області. Встановлюється їх причетність до ще 150 аналогічних злочинів, скоєних на території шести областей України.

Крім того, з початку поточного року органами внутрішніх справ Одеської області були ліквідовані два канали надходження наркотичних засобів з Молдови. У прикордонних районах виявлено 110 наркозлочинів, 24 з яких пов'язані з реалізацією наркотичних речовин. Вилучено п'ять одиниць зброї. Задокументовано 4 факти незаконного переміщення підакцизних товарів через державний кордон України на загальну суму понад 1 млн. 800 тисяч гривень.

У результаті спільних заходів у 2013 році встановлено місцезнаходження десяти злочинців, розшукуваних українською міліцією і 17 осіб, які перебували у розшуку за поліцією Молдови.

Зокрема, 23 червня цього року співробітниками карного розшуку Одеського міського управління міліції на території Овідіопольського району області затримано громадянина, який перебував у розшуку за правоохоронними органами Молдови за скоєння 19 лютого 2013 вбивства із застосуванням вогнепальної зброї. Наразі вирішується питання щодо його екстрадиції.

12 липня було затримано громадянина республіки Молдова за організацію збройного розбійного нападу на території м. Одеса. Даний злочин було розкрито завдяки інформації управління спецоперацій Головного інспекторату поліції Молдови.

І це - тільки частина позитивних результатів у справі боротьби зі злочинністю, досягнутих спільними зусиллями.

На підтвердження дружніх зв'язків українських та молдовських правоохоронців Іван Бодрук за проявлений високий професіоналізм у розкритті злочинів заохотив працівників відділу карного розшуку одеського міського управління міліції - полковника міліції Валерія Колодуба, майора міліції Ігоря Осмоловського і капітана міліції Ігоря Ольховського.

Наказом Міністра внутрішніх справ Республіки Молдова за плідну співпрацю та успішне проведення міжвідомчих оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розкриття особливо тяжких злочинів, вони були нагороджені знаком Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова «За особливі заслуги».

Начальник міліції Одещини подякував колегам за візит і увагу до українських міліціонерів.

«Хочу висловити впевненість, - сказав Сергій Дмитрович на завершення зустрічі, - у тому, що співпраця між нашими відомствами в боротьбі зі злочинністю й надалі плідно розвиватиметься на благо народів України та Молдови!».

Після процедури нагородження делегація відбула до Одеського міського управління міліції, де гостям продемонстрували нову техніку, придбану для одеських правоохоронців в рамках програми «Безпечна Одещина», а також оснащення та роботу єдиного центру управління нарядами ГУМВС.

ВЗГ ГУМВС України

в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ