Злочинців у судах захищав… шахрай

Злочинців у судах захищав… шахрай

24.07.13 09:20 0 1411
Вперше за останні чверть століття на Буковині у судовому процесі нещодавно розглядалася кримінальна справа щодо фігуранта, який майже шість років «прикривався» фальшивим дипломом про вишу юридичну освіту та працював… адвокатом.
У залі суду було достовірно встановлено, що 46-річний чернівчанин, бажаючи працювати у юриспруденції і перетворити її у суттєве джерело збагачення, ще у 2005-2006 роках придбав «липовий» диплом, який засвідчував, що він успішно завершив курс навчання на юридичному факультеті Київського державного університету ім. Т.Шевченка. Практично одразу ж – у грудні 2006-го – у кваліфікаційно-дисциплінарній комісії Івано-Франківської області отримав свідоцтво на право займатися адвокатською діяльністю й у Чернівцях розпочав подальшу активну правозахисну діяльність: готував позовні заяви, консультував відвідувачів з проблем адміністративного, сімейного та житлового права, підтримував позивачів чи відповідачів у цивільних справах, а на попередньому та судовому слідствах захищав права осіб, які підозрювались у тяжких злочинах.
Про якість адвокатських «послуг» цього лже-адвоката історія, як кажуть, промовчує. Та достеменно відомо інше – прикриваючись доступом до зали судових засідань, фігурант «вибивав» у родичів підзахисних значні грошові суми.
Зокрема, як з’ясувало слідство, у 2007 році переконав дружину чернівчанина, який притягався до кримінальної відповідальності і перебував у СІЗО, що всього за 30 тисяч доларів США, які потрібно через нього передати на «лапу» судді та прокурору-обвинувачувачу, можна значно скоротити для її чоловіка термін майбутнього покарання. Та отримані від жінки, яка перед цим залізла у чималі борги, кошти «адвокат», звичайно ж, спокійнісінько прилучив до власного гаманця. За аналогічним «сценарієм» вже у 2009-2011 роках йому вдалося на 65 530 гривень «нагріти» й іншу чернівчанку.
Та будь-яка протиправна діяльність рано чи пізно, як відомо, завершується викриттям та лавою підсудних. Не оминула ця участь й фігуранта - фальшивий диплом, замах на давання хабара, а також два факти шахрайських дій, скоєних ним у великих та особливо великих розмірах, «випливли» на поверхню і стали підставою для звинувачення його у цих злочинах. І нещодавно за проголошеним судовим вердиктом колишній «липовий» адвокат на три найближчі роки має відбути у місця, де вже перебувають облопошені ним підсудні…

Володимир Драюк, Чернівецька область
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ