Арбітражний керуючий і одночасно адвокат: як звітувати

Арбітражний керуючий і одночасно адвокат: як звітувати

24.07.13 13:50 0 990
Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою від провадження діяльності арбітражного керуючого та адвокатської діяльності, визначено ст. 178 Податкового кодексу України, якою встановлено, що доходи фізичних осіб, отримані протягом календарного року від провадження незалежної професійної діяльності, оподатковуються за ставками 15 або 17 відсотків. Оподатковуваним доходом є сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності.
Фізичним особам, які здійснюють незалежну професійну діяльність, податкову декларацію про майновий стан і доходи слід подати у строки, передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб, тобто до 1 травня.
Згідно з положеннями Податкового кодексу фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, зобов'язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності. Форма та порядок ведення такої Книги затверджені наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1025. Дані цієї Книги використовуються самозайнятою особою для заповнення Податкової декларації за звітний податковий період (рік).
При заповненні Податкової декларації поряд з доходами, отриманими від діяльності арбітражного керуючого, відображаються доходи, отримані від здійснення адвокатської діяльності, а також інші доходи з джерелом їх походження з України та іноземні доходи.
Сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у Податковій декларації слід до 1 серпня року, що настає за звітним.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Рівненщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ