Львівщина: застібання паска безпеки має стати звичкою!

Львівщина: застібання паска безпеки має стати звичкою!

24.07.13 13:44 0 1382
Звісно багато водіїв чи то їх пасажирів просто не вірять, що вони можуть стати учасником ДТП, однак статистика річ уперта: за перше півріччя 2013 року на Львівщині сталось 641 дорожньо–транспортна пригода, внаслідок яких травмовано 810 учасників дорожнього руху, загинуло 84 людини.

Одним із засобів пасивної безпеки в автомобілі, що допоможе вам уникнути травм чи навіть врятувати життя є пасок безпеки.

Пункт 2.3В Правил дорожнього руху України зобов’язує водіїв на автомобілях обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки.

Дозволяється не пристібатися:

* особі, яка навчає водінню, якщо за кермом учень,

* а в населених пунктах, крім того, водіям-інвалідам,

* водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів та таксі.

Власне правильно застібнутий пасок безпеки допоможе вам уникнути травм будучи водієм чи пасажиром автомобіля при ДТП. При зіткненні двох автомобілів чи при наїзді автомобіля на перешкоду інерція несе тіло водія чи пасажира вперед, а поясний ремінь обмежує переміщення нижньої частини тіла, а верхня, утримувана діагональним ременем, зазнає обертальних навантажень на грудну клітину і хребет. Після чого людину різко кидає назад, тут на допомогу приходить підголовник, що дозволяє уникнути травм шиї та голови.

Шановні водії, сідаючи за кермо, обов’язково пристебніться та подбайте про те, що б пасажири застібнули паски безпеки, і нехай ваша мандрівка буде безпечною!

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львівській області за I ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ