На Тернопіллі займаєтесь зеленим туризмом – платіть туристичний збір

На Тернопіллі займаєтесь зеленим туризмом – платіть туристичний збір

24.07.13 13:04 0 1014
Питання щодо запро­вадження туристичного збору вирішують місцеві ради у межах повнова­жень, визначених Податковим кодексом (п. 10.4 ст. 10 По­даткового кодексу України). Тобто туристич­ний збір справляється лише у разі, якщо він запроваджений органом місцевого самоврядування на те­риторії, де надаються послуги з тимчасового розміщення відпо­чиваючих.

Платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в територіальних органах Міндохо­дів України за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, міс­цем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, пов'язаних з оподаткуван­ням або через які здійснюється ді­яльність (неосновне місце обліку).

Податковий агент, який має під­розділ без статусу юридичної осо­би, що надає послуги з тимчасово­го проживання (ночівлі) не за міс­цем реєстрації такого податкового агента, зобов'язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в територіальному органі Міндоходів України за місцезнаходженням під­розділу.

Податкова декларація подаєть­ся за звітний період у встановлені Податковим кодексом строки до те­риторіального органу Міндоходів України, в якому перебуває на об­ліку платник податків.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області під ...
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ