Арбітражний керуючий і одночасно адвокат: як звітувати

Арбітражний керуючий і одночасно адвокат: як звітувати

24.07.13 12:38 0 858
Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою від провадження діяльності арбі­тражного керуючого та адвокатської діяльності, визначено ст. 178 Податкового кодексу України, якою встановле­но, що доходи фізичних осіб, отри­мані протягом календарного року від провадження незалежної професійної діяльності, оподатковуються за ставками 15 або 17 відсотків. Оподатковува­ним доходом є сукупний чистий дохід, тобто різниця між до­ходом і документально підтвердже­ними витратами, необхідними для провадження певного виду незалеж­ної професійної діяльності.

Фізичним особам, які здійснюють незалежну професійну діяльність, податкову декларацію про майно­вий стан і доходи слід подати у строки, передба­чені для платників податку на доходи фізичних осіб, тобто до 1 травня.

Згідно з положеннями Податкового кодексу фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, зобов'язані вести облік доходів і ви­трат від такої діяльності. Форма та порядок ведення такої Книги за­тверджені наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1025. Дані цієї Книги використовуються самозайнятою особою для заповнення По­даткової декларації за звітний по­датковий період (рік).

При заповненні Податкової де­кларації поряд з доходами, отрима­ними від діяльності арбітражного керуючого, відображаються дохо­ди, отримані від здійснення адво­катської діяльності, а також інші доходи з джерелом їх походження з України та іноземні доходи.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернігів: ВІЛ-інфікована ...

КОМЕНТАРІ