Алла Шлапак: Відсутність дитячих путівок у Королевської пояснюють листом, що «загубився»

Алла Шлапак: Відсутність дитячих путівок у Королевської пояснюють листом, що «загубився»

24.07.13 16:25 0 1361
У Мінсоцполітики затягують з відповіддю, відносно того, чому київським дітям-чорнобильцям все ще не виділені путівки на оздоровлення. Про це у своєму блозі пише Голова гуманітарної Комісії Київради Алла Шлапак.

Політик акцентує увагу на тому, що до кінця літа залишається трохи більше місяця, а майже тисяча маленьких киян так і не забезпечені путівками, які зобов'язане надати Міністерство соціальної політики України.

«У 2013 році потребують оздоровлення та санаторно-курортного лікування 902 дитини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: дітей у групах - 425, дітей у супроводі одного з батьків - 477. Кошти на путівки для даної категорії дітей виділяються з Держбюджету, і відповідно, закупити та надати їх вчасно - прямий обов'язок Мінсоцполітики», - зазначає Алла Шлапак.

Аби внести ясність у вирішення даного питання, Алла Шлапак письмово звернулася до міністра Н.Королевської. «Прошу надати інформацію щодо забезпечення путівками дітей вищевказаної категорії м. Києва на 2013 рік, вказавши суму, на яку закуплено путівки, кількість путівок та терміни передачі їх до Департаменту соціальної політики Києва», - йдеться в листі Голови гуманітарної Комісії Київради.

Однак, за словами Алли Шлапак, з Мінсоцполітики надійшов лише телефонний дзвінок, в якому чиновники нарікали на те, що згаданий лист «загубився». «Офіційної відповіді від міністра, і пояснення, чому на кінець липня київські діти-чорнобильці все ще не отримали путівки - на даний момент немає», - уточнила Алла Шлапак.

Водночас депутат нагадала, що за даними інформаційно-аналітичного звіту, розміщеного на сайті Мінсоцполітики, у 2013 році відомство планувало забезпечити оздоровленням та відпочинком 147 633 дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, що складе 48,7% від потреби. «Чи забезпечить міністр виконання цього зобов'язання, і якою виявиться київська квота - стане зрозумілим найближчим часом. Однак, досвід підказує, що чиновники, як завжди, знайдуть «вагомі» причини, які, на жаль, ніяк не допоможуть дітям», - зазначає Алла Шлапак.

Нагадаємо також, що 3 квітня 2013 відбулися Парламентські слухання з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді. За їх підсумками, Генеральній прокуратурі України було рекомендовано «забезпечити нагляд за дотриманням законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівне: У всіх найбільших ...
Наступна новина: За матеріалами СБУ ...

КОМЕНТАРІ