За матеріалами СБУ попереджено завдання збитків держбюджету на суму понад 86 млн. гривень

За матеріалами СБУ попереджено завдання збитків держбюджету на суму понад 86 млн. гривень

24.07.13 16:27 0 1052
Управлінням СБ України в Чернівецькій області встановлено грубі порушення з боку посадових осіб будівельної фірми щодо виконання договірних зобов’язань з ремонту автодороги державного значення.
Восени 2012 року між Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області та приватною київською компанією за результатами тендеру було укладено угоду на виконання робіт з поточного ремонту автомобільної магістралі на території регіону. Відповідно до умов договору підприємство зобов’язалось виконати ремонтно-відновлювальні роботи об’єктів транспортної інфраструктури на загальну суму 86,8 млн. гривень до кінця 2012 року.
Гроші з державного бюджету надійшли. Утім будівельно-ремонтні роботи на об’єктах не розпочиналися. Генпідрядник відповідних заходів не вжив. Інтенсивне транспортне навантаження і несприятливі природні умови призвели до критичного погіршення стану дорожнього покриття, часткового руйнування технічних елементів інженерної споруди і, як наслідок, тимчасового обмеження автомобільного сполучення.
За результатами відповідної перевірки УСБУ поінформувало Службу автомобільних доріг про реальну ймовірність і в подальшому недотримання умов договору з боку вказаного підприємства. На підставі цього, угоду з недобросовісним підрядником було розірвано за невиконання фірмою у встановлені строки договірних зобов’язань, чим упереджено подальше нанесення економічної шкоди інтересам держави.


Прес-центр СБ України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ